Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Češki izbori

Drahoš vodi – u drugom krugu pretekao Zemana

Foto: wikipedia
25.01.2018.
u 08:02

Neovisni kandidat Jirži Drahoš, koji zastupa proeuropske i liberalne stavove, trenutačno ima oko 47 posto podrške birača, a njegov protivnik i sadašnji predsjednik Miloš Zeman jedan posto manje

Potpuno je neizvjesno tko će na predsjedničkim izborima u Češkoj, koji će se održati u petak i subotu, odnijeti pobjedu.

Neovisni kandidat Jirži Drahoš, koji zastupa proeuropske i liberalne stavove, trenutačno ima oko 47 posto podrške birača, a njegov protivnik i sadašnji predsjednik Miloš Zeman jedan posto manje. A politika koju zastupaju, posebice prema imigrantima, dijametralno je suprotna. Dok Drahoš, inače bivši čelnik Češke znanstvene akademije, drži da treba pomoći migrantima, upozoravajući pri tome na strah, histeriju i netoleranciju koju potiču populisti, Zeman dolazak imigranata smatra “organiziranom invazijom na Europu” i protivi se njihovu prihvatu.

U prvom krugu glasovanja Zeman je osvojio više glasova od Drahoša, no Drahoš je sada okupio glasove svih kandidata koji nisu ušli u drugi krug. 

Pogledajte i Čehinju Moniku Babišovu:

1/8

Komentara 3

NV
NV
08:53 25.01.2018.

Miloš je spas za njih.

Avatar Eric Burdon
Eric Burdon
11:43 25.01.2018.

Steta, Zeman i Orban su jedini koji su shvatili kako stvari idu, ostali su politicki nepismeni ili podplaceni.

JI
jimpx131
08:39 25.01.2018.

Bar napišite Jiri, ako je već problem pravilno Jiří, Jirži sigurno nije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije