Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijeti mu zatvor?

Dragutin Dukić na sudu zbog organiziranja seljačkih prosvjeda

dragutin dukic,portal
Duško Mirković/PIXSELL
03.04.2013.
u 15:57

Prijavljen sam jer sam, navodno, organizirao prosvjede na mjestu gdje to nije dopušteno, a to je cesta. Međutim, u svojoj obrani iznio sam da mi na tom mjestu već desetak godina organiziramo prosvjede, kazao je Dukić.

Dragutin Dukić, predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Požeško-slavonske županije danas je bio na Prekršajnom sudu u Požegi na temelju policijske prijave zbog organiziranja prosvjeda 11. veljače ove godine, odnosno zbog blokade prometa i parkiranja traktora na kolniku državne ceste D51 u Ferovcu kod Kutjeva. 

– Prijavljen sam jer sam, navodno, organizirao prosvjede na mjestu gdje to nije dopušteno, a to je cesta. Međutim, u svojoj obrani sam iznio da mi na tom mjestu već desetak godina organiziramo prosvjede i nikada do sada oni nisu bili spriječeni, a ni zabranjeni. Najprije su kaznu dobili traktori koji su bili na cesti od 600 kuna. To je naplaćeno tako da je tim ljudima oduzeto od poticaja po sistemu "kadija te tuži, kadija te sudi" – objasnio je Dukić dodajući da je zbog organiziranja prosvjeda kazneno prijavljen zbog čega je, kako kaže, mogao završiti i u zatvoru.

Dukić osporava da su seljaci, kako se navodi u optužnom prijedlogu blokirali prometnicu na dva sata navodeći da su sva vozila propuštali te kako su samo usporavali promet jer je to bio prosvjed upozorenja koji su uredno prijavili policiji. Željko Strapač iz Vetova dodao je da je kaznu za nepropisno parkiranje dobio i njegov sin koji je na prosvjedima bio s njegovim traktorom.

– Ne znam čemu služi dozvola za prosvjede? Treba javno reći da je zabranjeno prosvjedovati. Ne znam koji nam je način preostao da se borimo za svoja prava jer mi u Vladi nemamo svojih predstavnika – pita se Strapač.

>>Slavonski seljaci najavljuju nove prosvjede zbog 'gluhoće' Vlade

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije