Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstavnik MOST-a

Prgomet: Reforma javne uprave je nužna, imamo dva puta više političara od Austrije

Foto: Screenshot
1/2
04.11.2015.
u 14:15

Naglasio je kako planiraju jače uključiti gospodarstvo u proces studiranja

U organizaciji udruge VANG i Grafičke škole predstavnici pet glavnih političkih stranaka – Živog zida, HDZ-a, MOST-a, OraH-a i Stranke solidarnosti i rada Milana Bandića ovaj  tjedan gostuju u emisiji ''Mladi biraju'' koja se uživo prenosi iz studija u Grafičkoj školi od 14 do 15 sati, a emisije možete pratiti i na portalu Vecernji.hr.

U današnjoj emisiji gostovao je Drago Prgomet iz MOST-a koji je istaknuo ih prepoznaju i mladi i stari.

 - Imamo dobru potporu mladih i očito su onom što govorimo i živimo prepoznali ono što je dobro za njih, kazao je Prgomet i dodao kako je jedno od  najvažnijih načela MOST-a reforma javne uprave.

 - Mi imamo dva puta više plaćenih političara po glavi stanovnika nego Austrija. Ako imate silnu birokraciju, to je kočnica za napredak. Država ne može napredovati ni ako nema kvalitetnog obrazovnog sustava tako da se zalažemo za njegovu reformu, kazao je Prgomet.

Istaknuo je kako jednokratna pomoć za novorođeno dijete mora biti stupnjevana, no to neće riješiti problem.

 - Ženama koje imaju više djece mora se omogućiti ili kraće radno vrijeme ili rad od kuće. Naš je stav da se populacijska politika mora rješavati osiguranjem stabilnosti posla i ravnopravnošću muškaraca i žene, naglasio je.

 - Ako danas ne pristupimo ozbiljnim reformama, imat ćemo i dalje rast nezaposlenosti i manje izdvajanja za socijalna davanja tako da na kraju nećemo moći isplaćivati mirovine, kazao je Prgomet i dodao kako će ovakvo vođenje države Hrvatsku odvesti u blato iz kojeg nećemo moći izaći.

Naglasio je kako planiraju jače uključiti gospodarstvo u proces studiranja.

 - Školovanje mora biti otvoreno za sve građane. Mora se voditi više računa da mladi ljudi tijekom studiranja provedu više vremena na praksi. Mi smo srednju školu pretvorili u pripremu djece za Kviskoteku. Što više činjenica i informacija, a što manje vještina, rekao je Prgomet. 

Kazao je kako ne smatra da je projekt sturčnog osposobljavanja bilo loš no kako će raditi na većem zapošljavanju u privatnom sektoru.

Mlade je pozvao da u nedjelju glasaju po vlastitom osjećaju i onome što misle da je za njih dobro. 

Sutra u emisiji gostuje Anita Zelić (Milan Bandić 365), a u petak Mirela Holy (ORaH).

>> Margareta Mađerić: Ne može jedan Amerikanac učiti kako se voli domovina

>> 'Mladi ne odlaze iz Hrvatske jer to žele, već zato što ne mogu pronaći posao'

Komentara 41

DI
Dijaspora
12:45 04.11.2015.

Onog trenutka kada je hvalio Josipovića sam shvatio tko je Prgomet.

JS
JUREK SKAJNICKIN
14:19 04.11.2015.

Uhljebistan je na zadnjim nogama. Protjerali su sposobnu radnu snagu, ugnjetavaju ovo malo poduzetnika sto je preostalo. Dobivaju place od posudenih novaca koji ce doci na naplatu kad tad. Ukratko, situacija je ovakva; sami neznaju a drugima nedaju. Neodrziva situacija, nova grcka.

LA
laptop
11:03 04.11.2015.

A sta ima da kaze propali politicar. Samo jure fotelje iz stranke u stranku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije