Naslovnica Vijesti Izbori 2015.

'Možemo očekivati konzervativnu revoluciju i povratak u prošlost'

HRID neće prihvatiti promjene koje bi na bilo koji način ograničavale slobodu pojedinca, rekao je Prgomet
11. siječnja 2016. u 09:31 212 komentara 18150 prikaza
Drago Prgomet
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Drago Prgomet rekao je jutros na televiziji N1 kako "možemo očekivati nešto kao konzervativnu revoluciju i donošenje zakona koji nas vraćaju u prošlost".

Govoreći o najavama da bi se raspravljalo o pravu na pobačaj, Prgomet je rekao da će HRID, čiji je on predsjednik, zagovarati liberalnu demokraciju i volju pojedinca.

– Nećemo prihvatiti promjene koje bi na bilo koji način ograničavale slobodu pojedinca – rekao je Prgomet.

Prgomet, koji je nakon izbora izbačen iz Mosta, rekao je da je njegov stav nakon izbora bio da odaberu koalicijskog partnera i krenu u pregovore s njim, a ako se pregovori ne završe, da izaberu novog partnera.

– Da se to učinilo, mi bismo do Božića imali vladu i ne bismo imali toliko nesporazuma i loših odluka koje su se događale, kao i promjene izbora partnera koje je učinio gospodin Petrov – rekao je Prgomet, koji tvrdi da nikad nije pristao na kombinaciju da su svi u vladi.

– Bila je tema razgovora, ali imali smo situaciju u kojoj bi svi bili na vlasti, a samo će Živi zid biti u oporbi. To je negacija demokracije – rekao je Prgomet.

Za mandatara Tihomira Oreškovića rekao je da očito ima vrhunsku karijeru, ali da je problem način na koji je izabran te je time narušen jedan dobar demokratski običaj.

– U jednom trenutku izaberete čovjeka koji se slučajno našao u Hrvatskoj. Što da je bio u Kanadi? Izabrali smo premijera mimo demokratske prakse i postavlja se pitanje hoće li njegovo izvrsno menadžersko znanje biti dovoljno da bude dobar političar – rekao je Prgomet.

>> Drago Prgomet otkrio što je dovelo do prekida suradnje s Mostom

>> Iako je bliži lijevima, Prgomet nikome neće dati tri potpisa

Elipso

  • dr_max:

    Tebi više nitko ne vjeruje, pokazao si se prevarantom, evo odi se sad druži s zokom.

  • stefj:

    Aha, već vidim Prgometa u koaliciji s SDP-om za slijedeće izbore. Ne samo da mu se priklonio, nego mu je i retorika postala potpuno ista. Baš me zanima što njegovi glasači misle o tome...

  • Komacero:

    Svi ste vi cetnicke sluge i prodane duse