Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRID

Iako je bliži lijevima, Prgomet nikome neće dati tri potpisa

izbori
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
14.12.2015.
u 09:04

Ivan Sinčić kaže kako za šefa Sabora neće podržati ni kandidata Domoljubne koalicije, ni Hrvatske raste, ali ni Prgometa

Čelnik Hridi Drago Prgomet rekao nam je kako njihova tri potpisa za mandatara neće zasad dobiti nitko. Očekuje da ih i jedna i druga koalicija prvo pozovu na političke razgovore nakon kojih će predsjedništvo Hridi donijeti odluku. Hrid želi biti dio pozicije, a poznato je kako je bliži lijevoj koaliciji. Nakon što su definirali popis reformi o kojima žele razgovarati s dvjema velikim koalicijama (depolitizacija javne uprave i javnih poduzeća, reforma znanosti i obrazovanja, demokratizacija stranaka) jasno je kako je Hrid uz mjesto šefa Sabora zainteresiran i za jedno ministarstvo – uprave ili znanosti.

Ivan Sinčić kaže kako za šefa Sabora neće podržati ni kandidata Domoljubne koalicije, ni Hrvatske raste, ali ni Prgometa zbog toga što je on sve donedavno bio u HDZ-u. Kako doznajemo, danas će jedan od čelnika lijeve koalicije na sastanku kod predsjednice RH od nje zatražiti da od svih 15 zastupnika Mosta pojedinačno, "jedan na jedan", zatraži da se očituju kako vide daljnji rasplet pregovora, te slažu li se uopće sa stavovima Bože Petrova.

>> HDZ u ponedjeljak o Mostovu prijedlogu za formiranjem tripartitne vlade

>> Grmoja ispričao anegdotu o Arsenu Bauku iz 2013. godine

Komentara 48

CR
crocro
09:09 14.12.2015.

Normalno je da je bliže lijevima jer je i sam "lijevi". Bilo bi sumnjivo da je "lijevi" desni. Ništa se niti nije moglo drugačije očekivati, sve je to normalno. Svaka ptica svome jatu leti.

ZG
zgblabla
09:07 14.12.2015.

mislim da mu je pametnije da se nekome prikloni(večini) na ponovljenim izborima završil bu ko Jaca

DI
Dingač
09:15 14.12.2015.

promet je običan lažov i prevarant. ni u što se ne razumije i treba mu zabraniti bavljenje politikom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije