Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Udovica smaknutog sisačkog zeta: 'Dovedite te pse meni i dajte mi šest sati nasamo sa svakim od njih'

Alexanda Kotey i El Shafee Elsheikh pripadnici su britanske ćelije Islamske države koja je bila zadužena za dekapitaciju talaca iz zapadnih zemalja
10. veljače 2018. u 14:13 69 komentara 51344 prikaza
Dragana Prodanović Haines
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/2

Dragana Haines, Siščanka čijeg su supruga Škota ubili pripadnici Islamske države, izrazila je želju da sama izvrši pravdu nad dvojicom britanskih članova te organizacije koji su zarobljeni u Siriji.

Dragana Prodanović Haines Dragana Haines: 'Ne pomažite čudovištima da siju strah, boje se zapravo oni'

Alexanda Kotey i El Shafee Elsheikh pripadnici su britanske ćelije Islamske države poznate i kao Beatlesi, koja je bila zadužena za dekapitaciju talaca iz zapadnih zemalja. Dvojica terorista trenutno u Siriji drže kurdske snage koje imaju potporu SAD-a. 

Alexanda Kotey i El Shafee Elsheikh | Autor : Reuters/PIXSELL/Ilustracija Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Očekuje se da britanska vlada neće tražiti njihovo izručenje radi suđenja u samoj Velikoj Britaniji, gdje obojica imaju obitelj, što znači da bi mogli biti izručeni u zloglasni američki zatvor Guantanamo.

O dvojcu se za The Times iz Hrvatske oglasila Dragana Haines, udovica Davida Hainesa, hrvatskog zeta i humanitarca kojeg je Islamska država ubila u Siriji 2014. godine.

- Dovedite te pse meni. Ili me odvedite njima i dajte mi šest sati nasamo sa svakim od njih. Obećavam vam da će biti živi nakon što završim s njima. Iako nisam sigurna da bi željeli biti - komentirala  je Dragana Haines.

Zoran Marinović svjedočio je usponu i padu islamske države:

Dragana Prodanović Haines
1 / 29
David Haines Život nakon tragedije Dragana Haines: Iz kreveta ustajem samo radi naše kćeri Dragana Haines dragana haines 'Nadam se da će ubojicu mog Davida uhvatiti živog' ISIL-ova smaknuća Kći sisačkog zeta napala Roda Stewarta: 'To se dogodilo mom ocu i nije smiješno'
Branimir Johnny Štulić
bori se već 4 desetljeća
Javio se bijesan Branimir Johnny Štulić, traži više milijuna eura: 'Nanijeli ste mi neizmjernu štetu'
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
 • rojnik:

  A baš su ova dvojica simpatični, šarmantni, svaka majka bi ih za zeta željela. Izgledaju humano i skromno pa bi mogli nastupiti u Frljićevim predstavama.

 • Avatar whitesox
  whitesox:

  Nadam se da neće uzeti pravdu u svoje ruke,zbog kćeri za koju živi!Kurdi će to odraditi temeljitije

 • Avatar nekakav
  nekakav:

  i muž ti je bio jako hrabar i nije se obazirao na upozorenja, pa je završio svoj život. 6 sati bi ti s njima svakim bila? pogledaj ih. u minuti bi bljesnula.