Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dragana Haines:

'Ne pomažite čudovištima da siju strah, boje se zapravo oni'

Dragana Prodanović Haines
Foto: Privatni album
13.08.2015.
u 19:02

Dragana Prodanović Haines: Preplakala sam jučer cijeli dan

“Ne surađujte s čudovištima pomažući im da šire strah. Zapravo su oni ti koji se boje jer inače ne bi maramama skrivali lica. Ja se ne bojim”, apelirala je putem Facebooka na svoje poznanike, novinare izvan Hrvatske, Dragana Prodanović Haines, Siščanka čiji je suprug David Haines ubijen u Siriji u rujnu 2014. godine.

– Drago mi je što su hrvatski mediji složno odlučili ne objavljivati te fotografije koje su samo propaganda ISIL-a. Njihov cilj i jest širiti strah i u tome ih se treba spriječiti, a medijska izolacija jedan je od načina – rekla je za Večernji list Dragana Prodanović Haines, koja suosjeća s obitelji Tomislava Salopeka.

– Preplakala sam jučer cijeli dan. Iako su šanse za Salopekov spas bile male, uvijek je tinjala neka nada da će razum prevladati – kaže Dragana koja dodaje kako joj se čini da namjera terorista nije bila njegovo puštanje.

– Ti neartikulirani i neodređeni zahtjevi o puštanju žena iz egipatskih zatvora nisu bili ozbiljni ni konkretni. Čini mi se da se ISIL ovime htio vratiti u pozornost javnosti. Neko ih vrijeme nije bilo, a sada su poručili da su se proširili i u Egipat – kaže 45-godišnja Siščanka. O ISIL-ovim porukama da su Salopeka ubili zbog uloge Hrvatske u borbi protiv njih, rekla je: – Ne može se ostati neutralan. Ne smije se ostati neutralan na njihovo sijanje straha.

>> ISIL objavio da je pogubio Hrvata Tomislava Salopeka

>> Fotografija Tomislavova smaknuća kruži webom, nemojte je objavljivati!

Komentara 13

KO
kompa
20:27 13.08.2015.

treba im unistit sve elektrane ,sve izvore energije i tako prekinuti telefonske i druge linije da bi se mogli pojavljivati u medijima,,doslovno da ne mogu napuniti te svoje mobitele i videokamere

KU
kumquat
23:17 13.08.2015.

Ovaj lik mrkoje sa svojih sto različitih profila na vecernjem kao izražava sućut Salopeku a lik je fan i ljubitelj ISIL-a.

PA
pahulja
00:41 14.08.2015.

Vecernji, molim skinite tog smrdljivog muslimana Mrkoja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije