Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog zloupotrebe položaja

Dragan Kovačević prijavio šeficu i članove Povjerenstva za sukob interesa, traži odštetu

Zagreb: Dragan Kovačević pušten je iz pritvora u Remetincu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
22.10.2021.
u 11:27

"Nataša Novaković i njeni suradnici prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa nemaju nikakvu nadležnost nad Draganom Kovačevićem jer on prema Zakonu nije dužnosnik"

Bivši šef Janafa Dragan Kovačević tvrdi da je podnio privatnu kaznenu prijavu protiv predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataše Novaković i njezinih suradnika. Razlog je, kako je priopćeno, zloupotreba položaja i nestručnost u obavljanju poslova. 

Navodi da je zanemareno da nije dužnosnik te kako Povjerenstvo nema nadležnost nad njime. Zbog povrede ugleda podigao je privatnu tužbu i traži odštetu. Cijelo priopćenje prenosimo u nastavku: 

- Dragan Kovačević podnio je privatnu kaznenu prijavu protiv Nataše Novaković, šefice Povjerenstva za sukob interesa, i njezinih članica za zloupotrebu položaja i nestručnosti u obavljanju poslova.

Temelj kaznene prijave je potpuno zanemarivanje činjenica da Dragan Kovačević nije više od godinu dana u Janafu te da Dragan Kovačević prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa nije dužnosnik jer je državno vlasništvo tj. RH je vlasnik u Janafu 14,9 posto, a dužnosnici su oni gdje je RH u vlasništvu više od 50 posto.

Sve ove navode Dragan Kovačević je poslao na adresu Povjerenstva što su oni zanemarili i dali se u javno sramoćenje i povredu ugleda Dragana Kovačevića te potpuno nestručno i zlonamjerno objašnjavali svoj Zakon. Sve ovo je dovelo da je Dragan Kovačević digao privatnu tužbu i traži odštetu za navedena nedjela Nataše Novaković i njenih suradnica.

Nataša Novaković i njeni suradnici prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa nemaju nikakvu nadležnost nad Draganom Kovačevićem jer on prema Zakonu nije dužnosnik. Povjerenstvo iz svoje nestručnosti, a temeljem davanja sebi na značenju, pomiješalo je što je to vlasništvo u trgovačkom društvu, a što je imovina trgovačkog društva.

Kako je Kovačević već tužio Povjerenstvo za lažno prikazivanje njegovog statusa sada je digao i privatnu tužbu protiv Novakovićeve i njezinih suradnica za zlouporabu položaja i lažnog prikazivanja stanja te nestručnosti u obavljanju poslova - stoji u priopćenju. 

VIDEO Dragan Kovačević pušten je iz pritvora u Remetincu

Komentara 3

CH
che9
11:37 22.10.2021.

jao što se ne vrati bivša policija i pravosudje... barem zbog ovakvog polusvijeta!!!

DU
Deleted user
12:53 22.10.2021.

Drži se Dragane, pozdravlja te tvoj rođak Malenica!

RO
roland
11:46 22.10.2021.

Presuda za FIMI mediju, presuda za Zdravka i Zorana Mamića, te sve one presude koje će se donijeti za Nadana Vidoševića, Josipu Rimac i Dragana Kovačevića, će pasti ili na Visokom kaznenom sudu, ili na Vrhovnom sudu ili na Ustavnom sudu. Jednostavno odvjetnički timovi imaju više znanja od državnih odvjetnika i sudaca, ili možda ovi drugi namjerno čine postupovne greške? Dakako, najbitnije je koliko će Sanader, Vidošević, Rimac, Kovačević, Todorić "investirati "u obranu. Politički interes postoji samo dok je afera u medijskom smislu zanimljiva i dok su na pozicijama, a nakon toga, niti jedna politička opcija, stranka ili pokret neće insistirati na osuđujućoj presudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije