Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema sukoba interesa

Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv Beroša zbog Cijepise

Zagreb: Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa
Jurica Galoic/PIXSELL
15.10.2021.
u 13:44

Nisu utvrdili okolnosti iz kojih bi proizašla interesna povezanost ministra s vlasnikom kompanije Uspjeh koja je radila na platformi Cijepise

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je odlučilo da neće pokrenuti postupak protiv ministra zdravstva Vilija Beroša jer nisu utvrdili okolnosti iz kojih bi proizašla interesna povezanost ministra s vlasnikom kompanije Uspjeh koja je radila na platformi Cijepise. Mediji su problematizirali internetsku stranicu Cijepise za prijavljivanje građana za cijepljenje kao i tko je izradio spornu stranicu te koliko je to koštalo.

U slučaju ministra Beroša također je utvrđeno da su se poštivale odredbe Zakona o javnoj nabavi. Zastupnici u Hrvatskom saboru bili su prijavljeni iz razloga što su se cijepili prije drugih građana, a Povjerenstvo je odlučilo kako neće pokretati postupak.

Gradonačelnik Grada Osijeka i HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Radić bio je prijavljen jer je imao vlasništvo u trgovačkom društvu Tlocrt d.o.o. te je u prijavi navedeno pitanje je li on trebao prenijeti upravljačka prava s obzirom na to da je jedno vrijeme bio na dužnosti, a jedno vrijeme nije.

Radić je sve svoje poslovne udjele, odnosno cijelo trgovačko društvo prenio na svog oca te u toj situaciji nije trebao prenositi upravljačka prava, a shodno tome Povjerenstvo neće pokretati postupak.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv predsjednika Uprave Jadrolinije Davida Sopte jer je primao dodatne naknade poput dara za djecu, božićnice i regresa, a također će pokrenuti postupak jer je primao i naknadu u Nadzornom odboru Turističke zajednice Primorsko-goranske županije.

Pokrenut je postupak i protiv člana Uprave Hrvatskih autocesta Stjepana Baranašića jer je istovremeno uz obnašanje svoje dužnosti obavljao i dužnost člana Općinskog vijeća općine Mala Subotica te je za to primao naknadu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije