Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijetnje

Potvrđena optužnica protiv oca koji je zvao predsjednicu: 'Sve je ispalo naopako'

Dragan Dolenec
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
15.03.2018.
u 11:13

Dolenčev odvjetnik Krunoslav Vuljak rekao je kako je sud potvrdio optužnicu, ali još nije određen raspravni sudac

Potvrđena je optužnica protiv Dragana Dolenca iz Koprivnice, koji je bio uhićen zbog izjava koje su protumačene kao prijetnje kada je zbog bolesne kćeri Vanese (14) nazvao 19. veljače i Ured predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, pišu 24 sata.

- Nisam znao da je Općinski sud u Koprivnici potvrdio optužnicu protiv mene zbog navodne prijetnje, pa ne mogu to komentirati. Znam da je sve ispalo naopako, jer nikada u životu nikome nisam naudio niti bi to učinio – kazao je Dolenec (44).

Dolenčev odvjetnik Krunoslav Vuljak rekao je kako je sud potvrdio optužnicu, ali još nije određen raspravni sudac. 

Komentara 5

BR
branko53
11:30 15.03.2018.

da tu se brzo potvrdila optuznica a velike ribe setaju uz odgadanja i na kraju zavrse slobodni zbog nedostatka dokaza

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
12:07 15.03.2018.

hebate da si PUPOVCU prijetio vec bi te streljali..ehhehe odi u DIJASPORU vidis da vas sve tjeraju dabi UDBASI igrali UZICKO KOLO. NESMETANO

CR
crocro
11:46 15.03.2018.

Nikome ne valja prijetiti ili upućivati riječi koje bi se mogle protumačiti kao prijetnja. Ako se takve riječi upute državnim dužnosnicima onda se to može okvalificirati kao otegotna okolnost. Zato u najtežnim slučajevima osobne patnje ili krize valja ostati priseban. Ja ne znam koji je bio povod prijetnji ovoga gospodina a ako je to bila njegova djevojčica tj. dijete gdje bi trebalo nešto poduzeti, s te strane se može opravdati otac u očaju pa je pitanje kada bi se radilo o našoj djeci kojoj bi trebalo pomoći, kako bi mi reagirali da pokušamo pomoći svojemu djetetu ili skrenuti pažnju najodgovornijih. Zbog toga bi svestrano trebalo sagledati okolnosti cijeloga događaja i činjenično stanje, te prosuditi da li bi on doista naudio osobi kojoj je prijetio ili je to bio sam izljev gnjeva i očaja da pomogne svojemu djetetu pa se to odrazilo u vidu prijetnje. U svakom slučaju gospodin je trebao biti oprezniji i unaprijed razmisliti kako će se to kasnije okvalificirati. Da, točno je da se u ovome slučaju promptno i temeljito postupilo, pa bi svakako valjkalo tako postupati i u daleko težim oblicima kršenja Zakona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije