Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VANESA DOLENEC

'Predsjednica mi je donijela medvjedića i zaželjela da ozdravim'

Kruna Dolenec
Foto: Facebook
22.02.2018.
u 20:32

‘U ponedjeljak bismo u Klaićevoj trebali dati pristanak da se kći s Rebra premjesti k njima pa ću tražiti da ga puste iz pritvora'

Žao mu je djeteta, nije znao ni što govori, samo je želio zamoliti za pomoć našoj kćeri, a na kraju je završio u zatvoru – kaže Kruna Dolenec (40), supruga 44-godišnjeg Dragana iz Koprivnice koji je završio u jednomjesečnom pritvoru zbog prijetnji.

Očajan i ne znajući više kako bi pomogao teško bolesnoj 14-godišnjoj kćeri rođenoj bez bubrega, debelog crijeva i mjehura, Dragan je u ponedjeljak nazvao Ured predsjednice RH, a kad mu je tajnica poručila da pošalje dopis, zaprijetio je daće baciti bombu na Rebro i zaklati liječnika. Ubrzo je uhićen, a u kuća mu je pretražena.

– Sve su razbacali, tražili su bombu – napominje Kruna. Kćeri, srećom, nije bilo kod kuće. Leži na odjelu u bolnici Rebro i čeka na rekonstrukciju urološkog trakta i transplantaciju bubrega. Roditelji traže da joj se omogući odlazak na operaciju kod dr. Eugenea Minevicha u Cincinnati u SAD-u, no za to im, kažu, treba suglasnost HZZO-a i potpis liječnika.

– U razgovorima smo s liječnicima iz Klaićeve bolnice koji bi je primili, no prije toga na Rebru nam moraju dati dokumentaciju, a kao da odugovlače. Klaićeva surađuje s dr. Minevichem koji bi na kraju godine trebao doći k njima, no za kćer bi to moglo biti prekasno. Sve to suprug je želio ispričati kad je nazvao Ured predsjednice. Dragan nije zlonamjeran, ali na sudu mu nisu htjeli oprostiti. U ponedjeljak bi trebao doći sa mnom u Klaićevu da damo pristanak da se kći s Rebra premjesti k njima pa ću tražiti da ga puste iz pritvora – kaže K. Dolenec. Djevojčici bi trebalo ugraditi peritonejski kateter pa će svaka dva dana odlaziti na hemodijalizu i tako sve do transplantacije. No, još nije ni uvrštena na listu čekanja na novi bubreg. Majka kaže da bi rado bila donor, no ni ona ni suprug nemaju odgovarajuću krvnu grupu. Kruna, koja je čistačica u koprivničkoj bolnici, svako jutro putuje u Zagreb, a vraća se kući navečer. Suprug također radi u bolnici, no često je na bolovanjima jer je zbog svega psihički obolio.

– Mala ide u sedmi razred, odličnaje učenica, iako je s nastave izostala više od 200 sati. Prošla je već 13 operacija, drži se, ali teško joj je, plače i želi čim prije ozdraviti i ići kući. Neka konačno riješe te papire pa da znamo na čemu smo. Nije valjda da se odugovlači zbog novca, da država to ne može platiti? – pita.

U KBC-u Zagreb odgovorili su nam da prema zakonu ne mogu iznositi podatke o pacijentima i njihovu zdravlju. Iz Ureda predsjednice potvrdili su da su 19. veljače zaprimili telefonski poziv nepoznatog muškarca koji je zatražio razgovor s predsjednicom ne navodeći osobne podatke i razlog poziva. Budući da je prijetio, obaviještena je policija.

Predsjednica je, inače, djevojčicu posjetila u bolnici i odnijela joj poklon.

- Mi smo se upoznale, donijela mi je jednog medvjedića i zaželjela mi je da konačno ozdravim i rekla mi je da će sve biti u redu. Meni je želja da konačno ozdravim, da mi se vrate svi organi koji su mi oduzeti i želim da se samo riješi ta transplantacija bubrega i da mi se riješi taj mjehur i da budem kao svaka normalna djevojka i da sve prođe kako treba - rekla je Vanesa za RTL.

Komentara 17

NI
Nikomah95
20:59 22.02.2018.

Gdje su sad pijavice od udruga koje izvlače milijarde kuna iz državnog proračuna? Dogovaraju novu predstavu s Frljićem u kojoj će se izrugivati s bolesnim djetetom?

LO
Long
20:55 22.02.2018.

Kako su azurni sudovi kad treba zatvorit ocajnika. Mamici, Sanaderi, Kalmete, Dodorici, dobili bi packu, ako. Zakleli se da nece vise, i pustili bi ih jer nisu nikad kaznjavani. #CroatiaFullOfLife

KR
kruti198
22:47 22.02.2018.

daj bože da bude sve kako je curica zaželjela!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije