Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tribina u Matici
Povratak na članak

Dragan Čović: Nitko nema pravo dijeliti Hrvate u Bosni i Hercegovini

Moguće je da se sljedećeg mjeseca aktivira akcijski plan za članstvo BiH u NATO-u, ističe hrvatski član Predsjedništva BiH

Komentari 33

VJ
vjekoslavkatalina
07:24 09.03.2018.

Pa covicu ti ih dijelis...sad kad je frka po obicaju poziva se na 'zajednistvo'...gdje je ta rijec prije nestala

VL
Avatar Feral
Feral
07:56 09.03.2018.

Ovog Čovića i njegovog ercegovačkog, lopovskog hadeze je svim Hrvatima iz Bosne puna kapa,a da ne govorimo o onima iz Posavine koje je njegova stranka prodala,isto nam je pun kufer njuegove priče o jednakopravnosti i izbornom zakonu,od priče se ne ne živi. Mogao bi nam Čović reći kako je i jeli pošteno stekao imanje i hacijendu koje vrijedi 5,5 milijuna eura,sumnjamo da je to mogao pošteno steći.

VL
Avatar southman
southman
07:24 09.03.2018.

Čoviću koji je plan B, pošto se Bakir zainatio oko Izbornog zakona a Inzko kaže da neće koristiti svoje ovlasti da ga svojim ukazom nametne. Kakav NATO i kakva EU bez ravnopravnosti Hrvata ? Ako je plan B ova započetaa priča o pet teritorijalnih jedinica, to je sasvim ok put, ali najprije jednakopravnost na izborima. više prava imaju Srbi u Hrvatskoj kao nacionalna manjina nego Hrvati u BiH kao konstitutivni narod.

VL
GO
Gomila
07:32 09.03.2018.

Izabegovica otac je ostavio muslimane u Srebrenicu na milost I nemilost srbima a vojsku muslimansku poslao da tjera hrvate iz Bosna dok su srbi klali u muslimane u srebrnicu

VL
SE
sebaa
07:41 09.03.2018.

Covicu, ti i tvoj HDZ ih dijele... sad su Hrvati ugrozeni...pa vi ih svojom politikom ugrozavate..a na vlasti ste vec 20 godina. Jos niste uspjeli sve Hrvate iseliti iz krajeva gdje niste na vlasti... i da znate, necete ni iseliti.

VL
BD
bozidar.dolenec
19:22 09.03.2018.

Ajde bosanci odjebite više.

VL
GV
golub Vaso
09:03 09.03.2018.

Čović Hrvat nije, bar nije bio kad je pisao ćirilicom, sada je Hrvat zbog pljačke

VL
Avatar Robinzon
Robinzon
07:46 09.03.2018.

Pa zar se niste sami podjelili na petsto stranaka i svjetonazora?

VL
Avatar dobry
dobry
14:08 09.03.2018.

Pa tko bolje u cijeloj Europi živi bolje od Čovićevih sljedbenika i zemljaka (pri tom mislim na herceg.maf.iju organiziranu po plemenskom principu, u dvije države-RH i BiH)!? U BiH su u najmanju ruku ravnopravni (iako ih je tek oko 40-tak% od ukupnog broja BH Hrvata), a u Hrvatskoj vladaju (Bandić, Vaso, Mamići, Lucić, Glasnović...). Idealno za "oprati" opljačkano, pozvati se na politički azil u Hercegovini kad zabrljaju u Hrvatskoj i za šverc. Ne bi Čović mijenjao postojeće stanje ni zašto na svijetu, već samo hini radi političkog probitka i očuvanja stečenih pozicija, pošto mu Željko Komšić i 60% nehercegovačkih Hrvata u BH postavljaju neugodna pitanja. Najgore u svemu što radi spasavanja svoje uhodane ekipe sa obje strane granične crte direktno šteti vitalnim interesima RH, zagovarajući i eventualnu podjeli BiH i time ulazak Rusa sa vojnim bazama, na 50-tak km od Zagreba. Hege se lokalno, a šteti globalno.

VL
Avatar sindarela
sindarela
08:18 09.03.2018.

Sve ste vi podijelili i raselili i oni koji su se s vama udruživali u zločinački poduhvat Hrvatska zbog vas nemože naprijed stalno se vrtimo u krug bavimo s vama a problemi u domovini sve veći kako bi bilo daa se sami pobrinete pa izabrani ste primate lovu putujete po svijetu ili nešta napravite ili se sklonite da radi ko zna i hoće

VL
TA
Tarantula
10:55 09.03.2018.

HDZ BiH i Čović su nešto najgore što se moglo desiti Hrvatima u BiH. Otkad znam za sebe Čović ih predstavlja i sve su u lošijem položaju, znači da Čović radi protiv interesa Hrvata u BiH, ali nije mi žao Hrvata u BiH jer su si sami izabrali vodstvo i nikome nikada nisu dali drugu priliku pa sada neka uživaju u svome odabiru.

VL
GO
Gomila
07:29 09.03.2018.

Izabegovic podjeli pa vladaj ovoj turcin izglaeda vodi srbijansku politku podjeli narod pa vladaj

VL
KR
Krotila
07:41 09.03.2018.

hrvatska vojska mora biti spremna na eventUalni muslimanski napad na hrvate U srednjoj bosni

VL
BU
Bubalamala
08:43 09.03.2018.

Činjenica je da ti ljudi sa tim lupetanjima dobro žive i nemaju potrebe išta mijenjati. Sve mu prolazi izigrava vrhovnika dočekuje Kolindu počasnim vodom i laganica, nema žurbe !

VL
Avatar maxist
maxist
12:51 09.03.2018.

Bosanski rvati i njihovi čelnici dakle ubosni ne smiju se dijeliti ali dok su u Hrvatskoj oni su glavni djelitelji --tj oni su "pravi rvati" a ostali tj domicilni su samo platitelji poreza i obična radna snaga....oni dijele po principu " el je naš"?, jer ako je naš onda su sva vrata otvorena ...a u protivnom ništa ne prolazi.....Oni su stvorili sjever i jug, plave i crvene, vaše i naše........TE podjele nema prilike napraviti Hrvat već samo i jedino -pravi rvat........Došli pa otjerali domaće diljem kugle zemaljske......Ubosni ih nema ni za glasati jer su svi u Zagrebu tj kako oni zovu "-metropoli"

VL
DU
Deleted user
07:14 09.03.2018.

pa bih je podijeljena na bosnu i hercegovinu i to je jedina ispravna podjela....

VL
NB
Ne_Bumo_Se_Dali
09:09 09.03.2018.

"Mora se racionalizirati ustroj u zemlji jer je neodrživo financirati 14 vlada i parlamenata. – Naš je prijedlog da umjesto četrnaest vlada imamo njih četiri do pet što bi troškove smanjilo i do četiri puta – rekao je Čović." Upravoo je nevjerojatno kako se u realnoj politici mogu izbjegavati primjeri uspješno riješenih problema da b se moglo raspravljati o težini vlestitih neriješenih problema, odnosno točnije da bi se koristilo upravo stanje neriješenosti za vlastite probitke. Dakle negdje na Zemlji, ali ne ni u Africi , ni u Polineziji, već u srcu Europe postoji zemlja koja je probleme slične bosansko-hercegovačkima uspješno riješila i postala jedna od najbogatijih zemalja svijeta i to s većim brojem vlada, parlamenata i pravosuđa (26) od onog koji postoji u Federaciji BiH (14). (i g. Bakir Izetbegović je primijetio u Nu2 kod Aleksandra Stankovića da čak i ovakva neracionalna organizacija države djeluje učinkovitije od centralizirane Republike Srpske, gdje su prosječne plaće za 20% manje od onih u Federaciji) Objašnjenja švicaskog uspjeha su jednostavna: 1. Švicarci nikad nisu smatrali svoje susjede koji govore "njihovim jezicima" svojim matičnim nacijama. Baš naprotiv, smatrali su te matične nacije svojim neprijateljima, jer su u matičnim nacijama stolovale moćne fedalne obitelji koje su vladale današnjim teritorijem Švicarske. 2. U državi ne postoje nacije, osim jedine, švicarske nacije, bez obzira na to što većina pripadnika te nacije jedni druge ne razumiju,

VL
DU
dunhill
17:46 31.03.2018.

Na žalost, Matica hrvatska je danas postala sve ono protiv čega se sama desetljećima borila. Nekada je sama bila najveći zviždač protiv komunističkog sistema, protiv vladajučeg jednoumlja i partije, a dok danas danas sudi, hapsi i proganja sve one koji misle drugačije, pa čak i one iz vlastitih redova (npr. slučaj AGM Tovarnik? Slučaj tajnika Turine iz 2012?!) a posebice ako se njoj i njenoj vladajućoj kliki suprotstave. Gdje je nestao onaj istinski hrvatski duh matičarstva? Gdje je nestalo ono pravo i istinsko hrvatsko "zviždaštvo", borba protiv opresije, jednoumlja, nejednakosti, netolerancije, mržnje, rasizma....Da je Čović pravi domoljub pozvao bi sve hercegovce koji su se naselili u Zagreb da se vrate u svoju rodnu grudu Hercegovinu braniti hrvatsku isto tako rodnu grudu jer tako rade muslimani i srbi, a ne galamiti sa pozornice iz Zagreba, i još to iz neke Matice.

VL
NB
Ne_Bumo_Se_Dali
09:10 09.03.2018.

(Nastavak: Čović) er govore jedan od četiri službena jezika (Ovo bi moglo odgovarati idejama g. Bakira Izetbegovića, ali bez njegova oslanjanja na Tursku). 3. Velika većina svih bitnih problema od "lokalnih" do "saveznih" rješava se referendumima. 4. Podjela na kantone ne slijedi crte jezičnih razgraničenja, pa ima nekoliko dvojezičnih i jedan trojezični kanton. 5.Iako nema u saveznim tijelima nikakvih tijela koja bi odgovarala jezičnim nacijama, (višečlano Predsjedništvo i Nacionalno vijeće skupštine), ipak je i u takvoj Švicarskoj naknadno priznata jezična ravnopravnost maloj retoromanskoj skupini (1.5% stanovištva) Sve u svemu takva "smiješna", organizacija države omogućila je da se država, već više od jednog stoljeća, razvija bez rata i bez unutrašnjih potresa. Šteta što su svojevremeno odbijeni modeli slične strukture BiH (Cuteliereov i Vance-Owenov). Po mom dubokom uvjerenju, da jedan od njih bio usvojen, BiH bi već bila najbogatija država na Balkanu.

VL
AR
anica.rendulic
09:57 09.03.2018.

Gospodine Čoviću, samo oštro i ne dajte se smuvati....

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.