Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

Dr. Radman: Hrvati otkrili koktel koji usporava starenje

\'radman02_nnn_pos_230810\'
Arhiva VL
VL
Autor
Diana Glavina
27.09.2011.
u 08:50

Novi antioksidans nekoliko je tisuća puta jači od vitamina C. Radman ga je testirao na sebi i kaže da se osjeća bolje.

Antioksidans nove generacije koji sadrži ne samo jednu, već mješavinu, koktel nekoliko najučinkovitijih poznatih prirodnih antioksidansa izoliranih iz crnog vina, koštica grožđa, rajčica i zelenog čaja više nije samo težnja. Nakon više od desetljeća istraživanja takav snažan proizvod koji više od drugih štiti stanice od starenja, čime bi se trebalo produljiti mladost i zdravlje, pojavit će se na tržištu nakon 15. listopada.

Ispitivanje u Splitu

O čemu je točno riječ, razgovarali smo s našim znanstvenikom prof. dr. Miroslavom Radmanom, koji je sa svojim kolegama u Mediteranskom institutu za istraživanje života u Splitu ispitivao novi proizvod radnoga naziva ADR/HPE.

– Mješavina antioksidansa u ADR/HPE proizvodima je u zaštiti proteina od oksidacijskog oštećenja ili korozije, učinkovitija nego, primjerice, najpoznatiji vitaminski antioksidans Trolox, vitamin E topljiv u vodi. Budući da se najvažnija zaštita od oksidacije svih životnih funkcija odvija na razini proteina, dr. Anita Kriško u MedILS-u je mjerila učinkovitost zaštite proteina od oksidacije prouzročene vodikovim peroksidom i zračenjem. Rezultati su pokazali da je ADR/HPE zaštita od oksidacije više tisuća puta učinkovitija nego Troloxom! – govori prof. Radman.

>>Cijeli razgovor s prof. Miroslavom Radmanom pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Komentara 96

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
10:01 27.09.2011.

Treba to dati Mesiću,Manoliću i Boljkovcu da dočekaju suđenje.

UM
Umjereni
10:18 27.09.2011.

Ajde Večernji, sjašite nam više s tim člancima. Prvo nas Primorac ubija svojim porijeklom, a sad drugi Rvat otkriva eliksir mladosti. Sutra će valjda jedan od \"nas\" sletjeti na mjesec.

OB
-obrisani-
09:50 27.09.2011.

Stvarno,Radman je elexir isproba na sebi,ah e**ga ,samo sto je sa sjedom kosom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije