Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSJETLJIVA SKUPINA

Dr. Markotić pozvala žene koje planiraju trudnoću da se cijepe i objasnila kada to nije opcija

Zagreb: Alemka Markotić potvrdila da je cijepljena i njena majka, viškom cjepiva
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
29.10.2021.
u 12:11

Što se tiče cijepljenja trudnica, ono zasad nije odobreno, kaže dr. Markotić

Dr. Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", na konferenciji Stožera civilne zaštite preporučila je ženama koje planiraju trudnoću da se cijepe protiv koronavirusa.

– Trudnice su isto tako rizična populacija i bilo bi pametno da se sve mlade žene koje planiraju trudnoću cijepe na vrijeme – dodala je dr. Markotić.

No, pojasnila je da ženama koje su već trudne cijepljenje nije preporučeno.

– Sve žene koje planiraju trudnoću trebale bi se cijepiti prije nego što ostvare trudnoću. Sad u klinici imamo tri rodilje koje su u dosta teškom stanju, jedno dijete je teško bolesno. Što se tiče cijepljenja trudnica, ono zasad nije odobreno. Žene, kad su u trudnoći, ne mogu se cijepiti. Neke su se neznajući da su trudne cijepile, nije zabilježeno da je bilo kakvih nuspojava. Nema preporuka da se trudnice cijepe, to je dosta osjetljiva populacija. Nakon što rode i dok doje, tada se mogu odmah cijepiti. Ne tijekom trudnoće, prije – da i poslije – da – pojasnila je dr. Markotić.

VIDEO Golema gužva na zagrebačkom Velesajmu: Ljudi pohrlili na cijepljenje

Komentara 27

PA
pajper
12:48 29.10.2021.

A nije odobreno za trudnice,sigurno je cijepljenje zdravo...pa nije odobreno..razumijem..

AF
AfganistanskiHrvat
13:21 29.10.2021.

Ispravak netočnog navoda gospođo Dr. Markotić. Cjepivo još nigdje nije dozvoljeno za široku uporabu na stanovništvu osim možda u USA na silu dekretom.

RE
Regica
13:13 29.10.2021.

Masovni ubojice..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije