Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dio njih stigao danas

Doznajemo koliko je Hrvata ostalo u Gazi: Još 10 ih je zatražilo evakuaciju

Prva skupina Hrvata evakuiranih iz Pojasa Gaze stigla je u Zagreb
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/6
04.11.2023.
u 19:11

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman dan ranije je kazao kako postoje informacije da je u toj palestinskoj enklavi jedan hrvatski državljanin poginuo, no da to nije potvrđeno.

U namjeri napuštanja Gaze prijavilo se još deset hrvatskih državljana, a Veleposlanstva RH im stoje na raspolaganju te rade na njihovom izvlačenju. Diplomatska i konzularna mreža u suradnji s partnerskim zemljama i međunarodnim organizacijama postupa prema tome, doznajemo od dobro upućenih izvora iz hrvatske diplomacije. Tijekom sutrašnjeg dana još 14 hrvatskih državljana slijeće u Zagreb letovima iz Istanbula i Münchena. 

Hrvatska je do sada uspjela osigurati evakuaciju za 22 hrvatskih državljana, od kojih je dio sletjelo u zagrebačku zračnu luku.  Naime, danas je zrakoplov Lufthanse iz Münchena sletio u zagrebačku zračnu luku oko 13 sati.

VIDEO: Djevojka čeka povratak oca, Hrvata evakuiranog iz Gaze

POVEZANI ČLANCI:

Premijer Andrej Plenković zahvalio je veleposlanstvima u Izraelu, Egiptu i Katru na toj operaciji, kao i katarskom emiru koji je bio "vrlo konstruktivan” u tom procesu.

Proces povratka 22 od 23 hrvatskih državljana koji su htjeli napustiti Pojas Gaze počeo je, rekao je premijer Andrej Plenković. "22 od 23 hrvatskih državljana koji su željeli napustiti Pojas Gaze to su uspjeli”, rekao je premijer u izjavi za medije u Bjelovaru. 

Veleposlanik Hrvatske u Egiptu Tomislav Bošnjak ranije je za 24sata istaknuo kako je prema njihovim saznanjima u Gazi ukupno 47 osoba koje imaju i hrvatsko državljanstvo. 

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman dan ranije je kazao kako postoje informacije da je u toj palestinskoj enklavi jedan hrvatski državljanin poginuo, no da to nije potvrđeno. Plenković je u subotu rekao kako i dalje nema pouzdanih saznanja te da se te informacije provjeravaju. 

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Goran Grlić Radman o poginulom Hrvatu u Gazi

 

 

Komentara 2

Avatar Tombstone
Tombstone
20:18 04.11.2023.

Nema Hrvata u Gazi. Nikad ih nije ni bilo.

VJ
Veli Jože
10:15 05.11.2023.

Zanima me gdje će ih smjestiti ?Od čega će živjeti ?Hrvatski karitas i Crveni polumjesec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije