Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema pouzdanih saznanja

Premijer Plenković o povratku Hrvata iz Gaze: 'Informacije da je netko poginuo još se provjeravaju'

Zagreb: Andrej Plenković se obratio medijima
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
04.11.2023.
u 12:03

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman dan ranije je kazao kako postoje informacije da je u toj palestinskoj enklavi jedan hrvatski državljanin poginuo, no da to nije potvrđeno.

Proces povratka 22 od 23 hrvatskih državljana koji su htjeli napustiti Pojas Gaze počeo je, rekao je premijer Andrej Plenković

"22 od 23 hrvatskih državljana koji su željeli napustiti Pojas Gaze to su uspjeli”, rekao je premijer u izjavi za medije u Bjelovaru. 

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman dan ranije je kazao kako postoje informacije da je u toj palestinskoj enklavi jedan hrvatski državljanin poginuo, no da to nije potvrđeno.  Plenković je u subotu rekao kako i dalje nema pouzdanih saznanja te da se te informacije provjeravaju. 

GALERIJA Rat Hamasa i Izraela

Zagreb: Andrej Plenković se obratio medijima
1/41

U Hrvatsku će u subotu stići jedan dio od 22 evakuiranih hrvatskih državljana koji su bili u Kairu. Premijer je zahvalio veleposlanstvima u Izraelu, Egiptu i Katru na toj operaciji, kao i katarskom emiru koji je bio „vrlo konstruktivan” u tom procesu. 

Video: Goran Grlić Radman o poginulom Hrvatu u Gazi

Komentara 2

BI
billynik
14:23 04.11.2023.

Koliko se Plenkovic i Radman brinu o našima u Gazi najbolje govori podatak da im je trebalo 3 tjedna da neke evakuiraju a prije toga su uredno glasali protiv prekida vatre. Možda su se nadali da neće imati koga evakuirati.

PR
pritiskovic
14:21 04.11.2023.

Vjerojatno se radi o Hrvatu iz Hamasa. ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije