Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČIJA JE ROBA?

Doznajemo gdje je trenutno tanker koji luta Jadranom. Svi šute o brodu punom iranske nafte

11.05.2022.
u 20:50

Tanker ARC1, koji plovi pod panamskom zastavom, pristao je politički i gospodarski nepoželjan kad je otkriveno da najvjerojatnije prevozi iransku naftu, Iako EU nema embargo na iransku naftu, ona je nepoželjna zbog američkih sankcija, a svi koji se usude trgovati, prevoziti ili iskrcati je, kao i banke koje provode plaćanje, riskiraju kazne i probleme na američkom tržištu, kao i narušavanje reputacije.

Ključne riječi

Komentara 16

TA
Tajg
21:29 11.05.2022.

Dalmatinci već čekaju sa praznim vinskim bačvama na rivi.

ZJ
Zjako
21:31 11.05.2022.

Zapljenite i istovarite radi zaštite jadrana , a onda polako riješite potvrde,pristojbe,i ostala naša birokratska sra...nja. Šta ima da luta... hehe

RE
realisticki
12:41 12.05.2022.

Dobro znamo tko odlučuje što će biti nepoznamica, u ovakvim slučajevima. Odluke o tome se donose u Americi. a na domaćem terenu ih sprovodi EU. Sudbina ovobg tankera i ove nafte će biti kao i u mnogo prijašnjih slićnih slučajeva. Amerika će preuzeti naftu i prodat je negdje u Europi, kako to čine i sa naftom koje se tankerima vozi iz Libije. Kakva je sudbina nepoznanica u Hrvatskoj znamo iz primjera drona koji je doletio u Zagreb i nakon par dana pisanje o tom incidentu je prekinuto, i ako mnoge nepoznanice oko toga incidenta nisu riješene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?