Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poduzetnik iz žminja

Otvorio 'drive in' kafić, a inspekcija ga zatvorila zbog jednog detalja: 'Bježite iz ove države'

Drive in kafić
Foto: Facebook
1/3
02.12.2020.
u 20:13

Debeljuh je, nakon zatvaranja, zaključno poručio: "Pakirajte kofere, i bježite iz ove države"

Ugostitelj iz Žminja u Istri imao je inovativno rješenje, no ono je ubrzo okončano nakon što se ispostavilo da ipak nije u skladu s novim mjerama. Otvorio je prvi "drive in" kafić u koji su građani u automobilima dolazili po svoju kavu za van, no zbog toga što je njegov ugostiteljski objekt registriran kao "caffe bar" nije mogao nastaviti s radom. 

"Da smo registrirani kao kavana, pivnica, buffet, krčma, konoba ili klet iz skupine 'barovi' mogli bi nastaviti s radom, ali tko nam je kriv kad smo registrirani kao 'caffe bar'. Već sat vremena razmišljam koja je razlika između izdavanja pića između ovih pojmova i nas kao 'caffe bara', i još uvijek ne shvaćam, poručio je na svom Facebook profilu Antonio Debeljuh.

"Dali smo si truda, neprospavane noći radi realizacije projekta, ledili se prilikom montaže šatora, i ujutro sretno dočekali u 6:30 naše prve goste s maskama u debelim jaknama, ispod grijalice… Ništa to više nije važno, jer smo stopirani sa strane 'Lijepe naše'", dodao je razočaran što je izgubljen novi sistem poslovanja osmišljen radi očuvanja radnih mjesta i navika njihovih gostiju. 

Još jedan dokaz kako živimo u „lijepoj našoj“… Uz sav uložen trud u novi sistem poslovanja radi očuvanja radnih mjesta i...

Objavljuje Antonio DebeljuhPonedjeljak, 30. studenoga 2020.

Sudeći prema fotografijama dok je još uvijek bio otvoren, "drive in" kafić izazvao je pozitivne reakcije građana koji su za svoju kavu čekali u redu u svojim automobilima. 

Debeljuh je, nakon zatvaranja, zaključno poručio: "Pakirajte kofere, i bježite iz ove države". 

Načelnik Žminja Željko Plavčić za Glas Istre komentirao je cijelu situaciju i rekao: "To je presedan svih presedana. Nije u redu, niti jednako prema svima, niti svi imaju isti tretman. U bilo kojem restoranu možete dobiti kavu "to go", dok je ova ideja opstruirana. Razočaran sam", kazao je Plavčić. Pokušat će pomoći time da kontaktira stožer, te da se vidi može li se napraviti eventualna iznimka. Također smatra da je ovo očiti primjer nejednakog tretmana djelatnosti.

Hvala svima na podršci! Novim projektom želimo bar malo odmaknuti misli s ovih loših vremena, te time ponuditi novi...

Objavljuje Antonio DebeljuhNedjelja, 29. studenoga 2020.
Ključne riječi

Komentara 42

ST
stefj
20:32 02.12.2020.

Čovjek je isto bedast što se u Hrvatskoj išao baviti poduzetništvom, a najviše zato jer je išao izmišljati nešto novo. To treba ubiti u startu, bilo gdje se pojavilo na području Hrvatske... Ovo samo pokazuje način razmišljanja javnih struktura i države, koliko je to davno izgubilo svaki smisao i vezu s realnošću, već je sve čista forma... No, njima je bitno da su oni dobili svoju povišici, i to opet, i to usprkos svemu. Država jasno poručuje da poduzetnici nisu ovdje dobrodošli, da su samo smetnja i da će ih pokušati pod svaku cijenu zatvoriti... Uhljebistan...

DI
dino85
21:16 02.12.2020.

Zašto nismo uzeli pravne stečevine Europe i samo ih kod nas primjenili, ovako će mo s ovim aparatom (djece socijalizma) koji imamo, graditi pravnu državu još 100 godina.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
20:30 02.12.2020.

Čovjek se zapita želi li ova Plenkovićeva vlast namjerno uništiti Hrvatsku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije