Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U PETRINJI

Došao pomagati rodbini: 'Reanimacija je trajala 40 minuta, možda i više'

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/7
03.01.2021.
u 13:30

Na reanimaciji smo se izmjenjivali vatrogasci, GSS i Hitna pomoć sve dok doktor nije rekao da je gotovo - rekao.

Prilikom radova na krovu kuće u Petrinji poginuo je muškarac. Radi se o Albinu Canjaru. On je nakon pada preminuo od posljedica teških ozljeda. Vatrogasci Javne vatrogasne postaje Zagreb među prvima su uskočili pomoć kod reanimacije

- Fotograf iz Zagreba prvi je primijetio što se dogodilo. Znao je da smo blizu, dojurio je stotinu metara dalje, mi smo bili na krovu i pozvao nas u pomoć - pričaju vatrogasci iz Savske 1.

Vatrogasci su tada odjurili na adresu Gromovi 187.

- Kad smo došli, već su čovjeka susjedi reanimirali. Naš vatrogasac odmah je priskočio u pomoć, došao je HGSS i Hitna pomoć i mi smo se izmjenjivali na reanimaciji. Pomogli smo obitelji stradaloga da se sklone na toplo u naš automobil i nastavili reanimaciju. Trajalo je 40 minuta, možda i više jer u tom trenutku vrijeme stoji. Na reanimaciji smo se izmjenjivali vatrogasci, GSS i Hitna pomoć sve dok doktor nije rekao da je gotovo - rekao.

Canajar je došao pomoći rodbini u Petrinju, a dovezao im je i kamp kućicu. Alpinisti iz HGSS-a upozoravaju da su krovovi jako skliski i da je to jako opasno za one koji nisu vični tom poslu.

Volonter velikog srca. Gdje god je trebalo pomoći, on bi bio među prvima. Vatrogasac na kojeg se zajednica mogla ponositi, i lovac koji je poznavao svaki metar okolne šuma i brinuo se za divljač. Čovjek koji je svoju domovinu volio više nego mnogi drugi. Tako su ga opisali stanovnici Velikog i Malog Jadrča kraj Severina na Kupi, gdje je preminuli volonter Albin Canjar živio i radio.

Same riječi hvale za Albina ima i gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić, u čijem u sastavu Mali i Veliki Jadrč. Kaže da ga je poznavao, i da bio čovjek koji se uvijek stavljao na raspolaganje. - Samoinicijativno je otišao u Petrinju pomoći drugima. Izrazili smo sućut, sudjelovat ćemo u organizaciji sahrane i kupiti vijenac - kaže Mufić.

Luka Pešut, načelnik PU sisačko-moslavačke, rekao je kako se muškarac nalazio na aluminijskim ljestvama koje su bile naslonjene na krovište.

- U jednom trenutku se on s njima okliznuo i pao je tlo - rekao je Pešut i dodao da je ubrzo počela reanimacija.

Naložena je obdukcija s obzirom da je rodibna izjavila da je imao visoki tlak tako da u ovom trenutku ne možemo znati točan uzrok smrti dok se ne napravi obdukcija - rekao je Pešut.

Ključne riječi

Komentara 20

DU
Deleted user
14:08 03.01.2021.

KolivoliTITO ajde ti lepo u svoju voljenu otadžbinu. Pusti hrvate da brinu svoje brige. Banovina više nikad neće biti srpska krajina.

JA
jadranko111
14:42 03.01.2021.

Iskrena sućut obitelji poginule osobe koji je stradao na humanom zadatku pomoći svojim bližnjima,počivao u miru.

GE
geler203
15:03 03.01.2021.

Zar nijedna hitna nema defibrilator?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije