Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nosio transparent

Državno odvjetništvo: Nismo Mrnarevića zvali na razgovor

Pero Mrnarević
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
03.08.2017.
u 10:56

Mrnarevića je zbog transparenta prijavio odvjetnik Mate Knezović

Državno odvjetništvo izvijestilo je nakon niza napisa u medijima da nije zvalo na razgovor Peru Mrnarevića, aktivista koji je na prosvjedu protiv promjene imena Trga maršala Tita u Zagrebu nosio sarkastični transparent "Vratite Italiji Istru i Dalmaciju".

Mrnarevića je zbog tog transparenta prijavio odvjetnik Mate Knezović pozivajući se na odredbu Kaznenog zakona o ugrožavanju teritorijalne cjelovitost ili ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske.

U priopćenju objavljenom na njihovoj internetskoj stranici Državno odvjetništvo je, suprotno Mrnarevićevim tvrdnjama na društvenim mrežama, izvijestilo da "nije zvalo Peru Mrnarevića".

"Provjerom je utvrđeno da je Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Zagrebu, povodom zaprimljene kaznene prijave, dalo nalog nadležnoj policijskoj upravi radi provjere navoda kaznene prijave kako bi se donijela meritorna državnoodvjetnička odluka.

Nakon objave teksta, županijska državna odvjetnica u ŽDO-u Zagreb izvršila je nadzor spisa i utvrdila kako je postupajući zamjenik pogrešno zatražio prikupljanje obavijesti jer se u konkretnom slučaju ne ostvaruju elementi prijavljenog kaznenog djela niti drugog kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

Županijska državna odvjetnica je nakon toga povukla zahtjev dostavljen policiji te će biti donesena meritorna državnoodvjetnička odluka", navodi Državno odvjetništvo.

Komentara 40

SO
Somelier
13:15 03.08.2017.

Nije to sarkastični već veleizdajnički transparent i tu je državno odvjetništvo trebalo pod hitno reagirati i tipa zatvoriti na 40 godina Svaka država koja drži do sebe ne bi dozvolila ovakovo antidržavno djelovanje. Devedesetih godina branitelji su ginuli i krvarili za Hrvatsku domovinu a neki bi je sada dijelili.

Avatar aunick
aunick
15:20 03.08.2017.

Evo i ja cu svezi ovih "poklona" kazat koju rijec. I ja cu biti "sarkastican" Ovaj cetnok to pise onako kako to Srbijanci stalno u pasaluku govore, tako da bi se moglo zakljuciti da je to od njih nauceno. Titini cetnici su do pada Musolinija to sa uzivanjem cuvali Talijanima a po pada musojinija su se prilkonili titi i nastavili terorizirat Hrvate. Oni su uvijek spremni dijeliti Hrvatsku sa Italijanima. Ovog "sarkasticnog" cetnika treba uhititi. Pa necete valjda dozvoliti da nam u Domovini marsiraju zlocinci nudeci nase drugome.

DU
Deleted user
16:12 03.08.2017.

polumajmun crveni..........odmah u ludnicu ili jos bolje u ZOO..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije