Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIBENIK

DORH: Dječaci su u župnom uredu zlostavljani skoro godinu i pol dana

zlostavljanje dječak
Thinkstock/ilustracija
15.05.2018.
u 22:11

Muškarac je uhićen nakon što ga je župnik prijavio policiji u subotu, a župniku su se prethodno obratili roditelji zlostavljanih maloljetnika.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku u svom je priopćenju o slučaju uhićenja voditelja župnog zbora navelo da  je 12. svibnja priveden hrvatski državljanin (1984.) zbog osnovane sumnje na počinjenje jednog kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, četiri kaznena djela bludnih radnji i četiri kaznena djela spolnog uznemiravanja. Uhićen je nakon što ga je župnik prijavio policiji u subotu, a župniku su se prethodno obratili roditelji zlostavljanih maloljetnika. 

- Postoji osnovana sumnja da je 34-godišnjak od siječnja 2017. do svibnja 2018. godine u jednom župnom uredu u Šibeniku, s namjerom postizanja seksualne ugode; iskoristio svoj položaj te počinio navedena kaznena djela na štetu trojice dječaka mlađih od petnaest godina.

Nakon njegovog ispitivanja, ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Sudac istrage odbio je navedeni prijedlog te je odredio mjere opreza zabrane približavanja na udaljenost ispod sto metara trojici dječaka i njihovim roditeljima, zabrane uspostavljanja i održavanja izravne i neizravne veze sa svim navedenim osobama te zabrane obavljanja poslova u svim župama u Republici Hrvatskoj - istakli su iz šibenskog DORH-a navodeći da su 14. svibnja podnijeli Vijeću Županijskog suda u Šibeniku žalbu protiv navedenog rješenja suca istrage tražeći ukidanje pobijanog rješenja i određivanje istražnog zatvora.

Komentara 15

DU
Deleted user
06:16 16.05.2018.

Jesenti milu bigulicu, kakav je to naslov?! Tu mi nekaj ne štima. Naime, još nisam čuo da se vježbe crkvenih zborova održavaju u župnom uredu, nego ili u crkvi na koru gdje se nalaze orgulje za pratnju pjevanja ili pak u kakvoj dvorani u vlasništvu župe gdje za pratnju obično služi harmonij ili sinrtesajzer. Inače župni ured kao takav je jedna od prostorija u sklopu župnikova stana od kakvih petanestak četvornih metara s pripadajućim namještajem i u nju ne bi mogao stati crkveni zbor od dvadesetak članova a katkada i više. Drugim riječima, i po tom detalju vidi se medijska namjera da se Crkva unaprijed ocrni kao leglo najvećih zala koja dopušta da se kaznena djela vrše u njeziniom službemnim prostorijama. Jadno da ne može biti jadnije.

Avatar ivek
ivek
23:59 15.05.2018.

ne razumim,,od kud toliki pedofili i pederi po crkvama,,, ni lud nebi pola dite u crkvu

IS
istjerivačzloduha
22:59 15.05.2018.

To je bolest koja se liječi.Sve te sexulne poremećaje se treba lijčitilti.,pa i pajceke liječe ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije