Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAČELNIK STOŽERA POTVRDIO

Nova odluka zbunila građane. Božinović: Ništa se po pitanju COVID-potvrda u zdravstvu ne mijenja

PIXSELL
26.01.2022.
u 16:42

Obveza se odnosi na pacijente i na njihovu pratnju

Ništa se po pitanju COVID-potvrda u zdravstvu ne mijenja, sve ostaje kao i do sada, potvrdio nam je Davor Božinović. Do kraja dana na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite objavit će detaljno objašnjenje o tome.  

Do interpretacije da je sada obavezna COVID-potvrda za pacijente i njihovu pratnju prije ulaza u zdravstvene ustanove došlo je zbog dodatnog obrazloženja odluke, koje je donijeto prema odluci Ustavnog suda. Međutim, iznimke navedene u cjelovitoj odluci i dalje vrijede pa u primarnoj zdravstvenoj zaštiti COVID-potvrde nisu obavezne, kao ni na hitnom prijmu.  

Naime, jučer je na snagu stupila odluka o obaveznom predočenju Covid potvrda pri ulasku u zdravstvene ustanove, koju je potpisao načelnik stožera i potpredsjednik Vlade Davor Božinović. 

"Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog predočenja dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju zarazne bolesti COVID-19 prilikom prijema pacijenata u prostorima zdravstvenih ustanova, trgovačkih društava koja obavljaju zdravstvenu djelatnost i privatnih zdravstvenih djelatnika", navodi se, između ostalog, u ovoj Odluci

Tko odbije pokazati Covid potvrdu, neće mu biti dozvoljeno ući u prostore pružatelja zdravstvene zaštite.

"Pacijentima, osobama u pratnji pri porodu, roditeljima/skrbnicima koji borave u smještaju s djecom te osobama koje dolaze u pratnji pacijenata i u posjete hospitaliziranim pacijenatima, koji ovlaštenoj osobi pružatelja zdravstvene zaštite odbiju predočiti na uvid EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o testiranju, cijepljenju ili preboljenju zarazne bolesti COVID-19, a prema ovoj Odluci su to obvezni učiniti, nije dozvoljeno ući u prostore pružatelja zdravstvene zaštite" (osim u posebnim slučajevima, op. a.), dodaje se u objavljenoj odluci.

 

Ključne riječi

Komentara 23

LI
livnopravo
16:01 26.01.2022.

smjesta ukinite covid potvrde!

DA
dancuo
16:02 26.01.2022.

Nećete dugo, gospodo

DU
Deleted user
16:03 26.01.2022.

Streljati po hitnom postupku doticnom koji je potpisao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije