Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PEGLANJE IMIDŽA

Donald Trump u finale kampanje gurnuo Melaniju

Melania Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
05.11.2016.
u 08:00

Nekoliko dana uoči izbora predsjednički kandidati obilaze države koje će biti ključne za pobjedu na ovogodišnjim izborima

Iako nitko nije očekivao da će se Melania Trump ponovno pojaviti za govornicom na predizbornom skupu, nakon sramote s plagiranim govorom na republikanskoj nacionalnoj konvenciji, u četvrtak navečer ona je ponovno govorila. Ovaj put svrha njezina nastupa vrlo je jasna – pridobiti na Trumpovu stranu žene, koje su u Sjedinjenim Državama važno biračko tijelo. Bio je to svojevrsni pokušaj saniranja štete koja je za Trumpa nastala nakon što ga je više žena optužilo za seksualno zlostavljanje, ponižavanje i nasilje.

Govoreći na predizbornom skupu u Brewynu u Pennsylvaniji, Melania Trump naglasila je da se ponosi što je i sama bila imigrant u SAD, ali i svojim suprugom za kojeg je rekla da će Americi donijeti stvarnu promjenu.

– Donald voli svoju zemlju i zna kako se neke stvari rade. Bio bi divan predsjednik – kazala je Melania Trump i istaknula da jako želi postati prva dama.

Rekla je i da će se, bude li tako, angažirati u borbi protiv nasilja na interentu i društvenim mrežama u kojemu su žrtve djeca. Ubrzo nakon te izjave brojni su je tviteraši pitali je li posljednjih godina čitala ono što njezin suprug objavljuje na Twitteru. Tako je netko napisao da će se Melania protiv nasilja na društvenim mrežama najbolje boriti nabavi li svome suprugu rukavice samo s palcem jer će ga to spriječiti da tipka nasilne poruke.

No za mnoge analitičare i komentatore nastup Melanije Trump zapravo je očajnički pokušaj da republikanski predsjednički kandidat samo četiri dana uoči izbora malo poboljša svoj imidž pred biračima. No u četvrtak se vodila i velika bitka za Sjevernu Karolinu, jednu od država koja bi mogla imati ključnu ulogu u izbornoj noći.

Hillary Clinton je ovaj put, na skupu u Raleighu, uza se imala i Bernieja Sandersa koji je na noge podigao mladu publiku koja je činila većinu na predizbornom skupu. Za Hillary Clinton i njezin izborni stožer glavni je cilj pridobivanje glasova mladih i visokoobrazovanih ljudi iz te savezne države. Njih je u Sjevernoj Karolini sve više, no više je i afroameričkog stanovništva koje ne pokazuje preveliki entuzijazam prema demokratskoj predsjedničkoj kandidatkinji.

Gotovo istodobno, Donald Trump je u jednom ruralnom središtu u toj državi na skupu na otvorenom okupio 17 tisuća pristaša, a i ovaj put cilj mu je bio pridobiti izrazito konzervativne birače kojima je obećavao da će voditi izolacionističku vanjsku politiku i da američku vojsku više neće slati da intervenira izvan granica SAD-a. Tijekom jučerašnjeg dana na meti oboje kandidata našao se također ključni Ohio.

>> 'Kralj majmuna' predvidio rezultate izbora! Pobjeđuje li Trump ili Clinton?

Komentara 7

Avatar bokolo
bokolo
15:19 05.11.2016.

Gurnuo, mogucu prvu damu u kampanju?...... Ova Marina Sevic je genialna, mora da sve zna ...??

DU
Deleted user
21:21 05.11.2016.

Melanija može barem koliko toliko pomoći oko peglanja Trumpovog imidža, dok Bill Hillary po tom pitanju samo šteti, ali (ga) se svejedno posvuda gura. Kažem to čisto ravnopravnosti radi u koju iskreno vjerujem i ne koristim samo kao prazni slogan. "Gurati" pa onda još ženu je tako omalovažavajuće, tako neprogresivno.

Avatar Olujni
Olujni
10:45 06.11.2016.

Ova slovenska plastična patka stvarno voli svoga puno "mladjeg" i "zgodnijeg" muža! To je ljubav na prvi pogled....na Trumpov bankovni račun!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije