Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOVJERENJE

Pakistan pozvao na red američkog veleposlanika nakon Trumpova tvita

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
02.01.2018.
u 10:56

"Sjedinjene Države zadnjih 15 godina glupo su dale 33 milijarde dolara pomoći Pakistanu, a oni zauzvrat nisu dali ništa osim laži i dvoličnosti, misleći da su naši čelnici budale", napisao je Trump u svojem prvom tvitu ove godine

Pakistan je u ponedjeljak pozvao na red američkog veleposlanika u Islamabadu, rekao je u utorak američki glasnogovornik, što je rijedak znak nepovjerenja nakon prijetnji predsjednika Donalda Trumpa da će ukinuti pomoć toj zemlji koju je optužio da ne čini dovoljno protiv terorizma.

Veleposlanik David Hale pozvan je da u ponedjeljak navečer dođe u pakistansko ministarstvo vanjskih poslova, rekao je glasnogovornik veleposlanstva, dodajući da je "došao onamo i sastao se s dužnosnicima. Nemamo komentara o tome što su tada razgovarali".

Pakistansko ministarstvo vanjskih poslova nije se oglasilo u vezi s tim pitanjem.

Veleposlanik je pozvan nakon iznimno oštre objave predsjednika Donald Trumpa u ponedjeljak na Twitteru koja je bila uperena protiv Pakistana.

"Sjedinjene Države zadnjih 15 godina glupo su dale 33 milijarde dolara pomoći Pakistanu, a oni zauzvrat nisu dali ništa osim laži i dvoličnosti, misleći da su naši čelnici budale", napisao je Trump u svojem prvom tvitu ove godine

 

"Oni pružaju utočište teroristima koje lovimo u Afganistanu, uz malu pomoć. Dosta je bilo!" istaknuo je.

Pakistan je preko svog ministra obrane Khurrama Dastgir-Khana odmah odgovorio da je pomagao SAD-u u "uništavanju" Al-Qa’ide, a zauzvrat je dobio tek "uvrede i nepovjerenje".

Islamabad, američki saveznik od vremena hladnog rata, odbija američke optužbe i predbacuje Washingtonu da zaboravlja da su u borbi protiv terorizma poginule tisuće Pakistanaca.

Trumpova administracija u kolovozu je obavijestila Kongres da ozbiljno razmišlja o ukidanju pomoći vrijedne 255 milijuna dolara s isplatom koja je tada već kasnila.

Donald Trump
1/18
Ključne riječi

Komentara 12

Avatar reference
reference
14:52 02.01.2018.

Pakistan pozvao na red američkog veleposlanika.....pozvao na red....hebo te, koji je ovo jezik

BR
BrkX
11:56 02.01.2018.

Prva pametna od ovog retardinjosa.

Avatar kakomijetakomije
kakomijetakomije
13:02 02.01.2018.

država koja je dužna preko 20 tisuća milijardi dolara daje desetine milijardi pomoći drugima.kakva je to logika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije