Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trump:

Zašto sve te osobe iz sranja od zemalja dolaze ovdje?

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
12.01.2018.
u 08:48

Trump je aludirao na afričke zemlje kao i Haiti i Salvador, objasnivši da bi SAD trebao prihvaćati državljane iz Norveške čiju je premijerku susreo dan ranije.

Predsjednik SAD-a Donald Trump zanio se u četvrtak na sastanku s parlamentarcima u Bijeloj kući o imigraciji nazvavši, po Washington Postu, nekoliko afričkih nacija kao i Haiti "sranjima od zemlje".

Republikanski milijarder primio je u Ovalnom uredu nekoliko senatora, među kojima republikanca Lindseyja Grahama i demokrata Richarda Durbina, kako bi razgovarao o planu ograničenja obiteljskog okupljana i pristupa lutriji za zelenu kartu. U zamjenu, sporazum bi omogućio da se izbjegne protjerivanje tisuća mladih koji često dolaze kao djeca u SAD.

"Zašto sve te osobe iz sranja od zemalja dolaze ovdje?", upitao je predsjednik Trump u razgovorima, po dnevniku koji citira nekoliko neimenovanih izvora.

Po njima, Trump je aludirao na afričke zemlje kao i Haiti i Salvador, objasnivši da bi SAD trebao prihvaćati državljane iz Norveške čiju je premijerku susreo dan ranije.

"Zašto nam treba više Haićana?", upitao je predsjednik, po dnevniku.

New York Times koji izvješćuje o istim riječima predsjednika, citirajući neidentificirane sudionike sastanka, pisao je u lipnju da je Donald Trump kazao na jednom drugom sastanku o imigraciji da "svi Haićani imaju AIDS". Bijela kuća je to demantirala.

Pogledajte galeriju prosvjeda zbog Trumpa:

Donald Trump
1/17
Ključne riječi

Komentara 33

Avatar Slavonija87
Slavonija87
10:03 12.01.2018.

Čovjek je rekao ono što svi mislimo. Hrabro i bez rukavica, iz tih neuređenih zemalja dolaze nedisciplinirani ljudi koji se ne znaju civilizirano ponašati, stvaraju nered, nemaju oni šta raditi u uređenim sredinama koje su izgradili europski narodi.

Avatar mofo
mofo
09:27 12.01.2018.

Hmm da li vi želite živjeti u Haitiju? Ne? Možda zato što je sranje od zemlje?

JU
juma
11:15 12.01.2018.

Konacno politicar koji svima razumljivo, bez laznih obzira i u svilenim rukavicama, govori o brigama i strahovima koji se motaju po glavi obicnog gradjanina. Interesantno je da niti jedan medij koji se sablaznjava nad izjavama nije odgovorio na ovo jednostavno pitanje. Dakle gospodo, zasto to radimo i zasto to podrzavate? Imate odgovor?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije