Naslovnica Vijesti Svijet

Zašto sve te osobe iz sranja od zemalja dolaze ovdje?

Trump je aludirao na afričke zemlje kao i Haiti i Salvador, objasnivši da bi SAD trebao prihvaćati državljane iz Norveške čiju je premijerku susreo dan ranije.
12. siječnja 2018. u 08:48 33 komentara 2120 prikaza
Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL

Predsjednik SAD-a Donald Trump zanio se u četvrtak na sastanku s parlamentarcima u Bijeloj kući o imigraciji nazvavši, po Washington Postu, nekoliko afričkih nacija kao i Haiti "sranjima od zemlje".

Donald Trump Mentalno zdravlje Trump ide na liječnički pregled - ali psihijatrijska procjena nije predviđena

Republikanski milijarder primio je u Ovalnom uredu nekoliko senatora, među kojima republikanca Lindseyja Grahama i demokrata Richarda Durbina, kako bi razgovarao o planu ograničenja obiteljskog okupljana i pristupa lutriji za zelenu kartu. U zamjenu, sporazum bi omogućio da se izbjegne protjerivanje tisuća mladih koji često dolaze kao djeca u SAD.

"Zašto sve te osobe iz sranja od zemalja dolaze ovdje?", upitao je predsjednik Trump u razgovorima, po dnevniku koji citira nekoliko neimenovanih izvora.

Po njima, Trump je aludirao na afričke zemlje kao i Haiti i Salvador, objasnivši da bi SAD trebao prihvaćati državljane iz Norveške čiju je premijerku susreo dan ranije.

"Zašto nam treba više Haićana?", upitao je predsjednik, po dnevniku.

New York Times koji izvješćuje o istim riječima predsjednika, citirajući neidentificirane sudionike sastanka, pisao je u lipnju da je Donald Trump kazao na jednom drugom sastanku o imigraciji da "svi Haićani imaju AIDS". Bijela kuća je to demantirala.

Pogledajte galeriju prosvjeda zbog Trumpa:

Donald Trump
1 / 17
Zbog Trumpove odluke prosvjedovalo se u Jordanu, Tunisu, Pakistanu, Egiptu i Izraelu
Donald Trump Marina Šerić Dok gospodarstvu dobro ide, nije bitno je li Trump mentalno zdrav Trump Tower Trumpova rezidencija Dvoje ozlijeđeno u požaru u Trumpovu tornju u New Yorku Donald Trump TRUMP UZVRAĆA 'Ne samo da sam pametan, nego sam genij. Vrlo stabilan genij!'
 • Avatar Slavonija87
  Slavonija87:

  Čovjek je rekao ono što svi mislimo. Hrabro i bez rukavica, iz tih neuređenih zemalja dolaze nedisciplinirani ljudi koji se ne znaju civilizirano ponašati, stvaraju nered, nemaju oni šta raditi u uređenim sredinama koje su izgradili europski narodi.

 • Avatar mofo
  mofo:

  Hmm da li vi želite živjeti u Haitiju? Ne? Možda zato što je sranje od zemlje?

 • juma:

  Konacno politicar koji svima razumljivo, bez laznih obzira i u svilenim rukavicama, govori o brigama i strahovima koji se motaju po glavi obicnog gradjanina. Interesantno je da niti jedan medij koji se sablaznjava nad izjavama nije odgovorio na ovo jednostavno ... prikaži još! pitanje. Dakle gospodo, zasto to radimo i zasto to podrzavate? Imate odgovor?