Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POREZNA POLITIKA

Povijesna pobjeda za Trumpa: 'Republikanci su uspjeli loš zakon učiniti još gorim'

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
02.12.2017.
u 12:45

Bila bi to prva velika reforma u mandatu 45. predsjednika SAD-a koji jesenas nije uspio poništiti zakon o zdravstvenom sustavu Baracka Obame

Američki predsjednik Donald Trump odnio je u noći s petka na subotu vrijednu etapnu pobjedu usvajanjem u Senatu povijesne reforme poreznog sustava i ogromnog smanjenja poreza.

Tekst, usvojen s tijesnih 51 nasuprot 49 glasova sada se treba uskladiti prije kraja prosinca s inačicom koju je 16. studenoga usvojio Predstavnički dom Kongresa. Objavu rezultata potpredsjednika Mikea Pencea dočekao je pljesak i tapšanje po leđima u polukružnoj dvorani nešto prije 2 sata ujutro.

Bila bi to prva velika reforma u mandatu 45. predsjednika SAD-a koji jesenas nije uspio poništiti zakon o zdravstvenom sustavu Baracka Obame.

Donald Trump
1/15

"Prvi put od 1986. Predstavnički dom i Senat usvojili su veliki preustroj poreznog sustava", rekao je republikanski predsjednik doma Paul Ryan. "Prilika kao što je ova ukazuje se jednom u generaciji i mi je trebamo iskoristiti".

Svi republikanski senatori, osim jednog, glasovali su u korist reforme dok su joj se usprotivila 48 pripadnika demokratske senatske manjine.

Demokratski senatori požalili su se da su amandmani - koji su usvojeni u posljednji trenutak kako bi se na prihvaćanje privoljeli neodlučni republikanci - loš zakon učinili još gorim i otvorili rupe u zakonu koje će bogatima omogućiti izbjegavanje plaćanja poreza. "Republikanci su uspjeli loš zakon učiniti još gorim. Pod krinkom tajnovitosti i žurbe, promjene usvojene u posljednji trenutak još će više novca staviti u džepove bogatih i korporacija", rekao je senatski demokratski čelnik Chuck Schumer.

Trump je ranije rekao da želi da se usklađeni paket poreznih zakona prihvati do kraja godine.

Komentara 9

KT
Kolo_Tg
12:59 02.12.2017.

Sorosevci na koljenima

GU
Gustirna
17:13 02.12.2017.

Sada ce sorosovci i jugofasisti iz hine popiti ciankalij....

CR
cromak
18:58 04.12.2017.

Bravo Trampu! gle sada lijencine se javljajunema vise nema guljavine grbace postenog radnickog sloja i uvoza izbjeglica propali sistema, selekcija na prvom mjestu imas pamet nemas pamet pokazi sto znas vrata otvorena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije