Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Trump narcis i sociopat

Senator Flake: Što ćemo reći svojoj djeci kad nas budu pitala zašto nismo reagirali
26. listopada 2017. u 20:25 32 komentara 2059 prikaza
Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Sve je više glasova među uglednim republikancima koji se dižu protiv Donalda Trumpa. Najnoviji napad dolazi od Jeffa Flakea, republikanskog senatora iz Arizone koji je najavio da se više neće kandidirati za Senat.

nova kritika VIDEO Aktivist izazvao incident, no Trump se nije smeo... Pogledajte reakciju!

– Dok je Trump predsjednik, za mene nema mjesta u toj stranci. No za sve nas krajnje je vrijeme da prestanemo biti sudionici u nečemu što je potpuno neprihvatljivo. Postoje razdoblja u kojima moramo riskirati naše karijere kako bi ostali sačuvali neke temeljne vrijednosti. Sada je to vrijeme – kazao je Flake.

‘Sramota od predsjednika’

Naglasio je da je Trumpovo ponašanje opasno za američku demokraciju jer je Trump čovjek koji je bezobziran, nedostojanstven i sramotno razuzdan.

– Kada nas sljedeća generacija upita zašto nismo ništa učinili i zašto nismo digli svoj glas, što ćemo im reći – upitao se Flake.

On je još jedan od visokoprofiliranih republikanaca koji su se pobunili protiv Trumpa. To je prije mjesec dana učinio i republikanski senator Bob Corker. Verbalni rat između njega i Trumpa traje sve do danas, a Corker je samo nekoliko sati prije nego što je Flake izrekao svoje upozorenje dolio ulje na vatru kazavši kako mu nikako nije jasno kako netko tko je predsjednik može pasti tako nisko i takvim svojim ponašanjem ponižavati cijelu Ameriku. Senator John McCain prošlog je tjedna govorio o Trumpovu “polupečenom lažnom nacionalizmu”, bivši predsjednik George W. Bush kazao je kako je netrpeljivost glavna karakteristika današnjeg predsjednika i kako je zbog njega SAD postao izuzetno ranjiv na teorije zavjere i razne druge izmišljotine.

No svoj glas ponovo su digli i ugledni psiholozi i psihijatri koji upozoravaju da je predsjednikovo mentalno zdravlje iz dana u dan sve lošije i kako bi predsjednik koji ima takvih mentalnih problema mogao Ameriku vrlo i brzo uvesti u veći rat. Psihijatrica Leanne Watt, specijalistica za tretiranje poremećaja osobnosti kod odraslih, kazala je da joj njena profesionalna etika nalaže da naciju upozori na oblike ponašanja koji izazivaju zabrinutost ili koji bi mogli rezultirati velikom štetom.

‘Primitivna osobnost’

Oko 800 psihijatara i psihologa osnovalo je profesionalnu udrugu “Dužni smo upozoriti” kojoj je cilj pratiti predsjednikovo ponašanje i upozoravati javnost na probleme. Za potpisivanje je otvorena i online peticija, koju je već potpisalo 62 tisuće psihijatara i tako ustvrdilo da predsjednik nije podoban za funkciju koju obavlja jer pati od poremećaja osobnosti koja se manifestira kao maligna narcisoidnost, što samo po sebi i ne bi bilo toliko problematično da nije kombinirano s izrazito sociopatskim osobinama.

Naglašavaju da je struktura njegove ličnosti izrazito primitivna i kako on pati od dubokog psihološkog defekta.

AMERIKANCI SU BILI ODUŠEVLJENI 'Kim Jong-un' ušao u Trump Tower: 'Gdje je Donald Trump?' Melania Trump Njena politika Melania bi ovim potezom mogla navući gnjev Trumpovih protivnika Donald Trump Želi izolaciju Pjongjanga Trump putuje na istok Azije, tražit će veći pritisak na Sjevernu Koreju
Advent u Dalmaciji
Advent u Dalmaciji
Vrijeme je za lampice, druženje i blagdansko raspoloženje
 • prajdali100:

  Eto trebali su predsjednika izabrati neoliberalni ljevičari,pederi,lezbače i ostala "krema" američkog društva.Dosta ih je više.Trump predsjedniče ne daj se.

 • Avatar Eric Burdon
  Eric Burdon:

  Ni jedno ni drugo, bas kad toliko smeta znaci da je dobar. Mozda smeta Izraelu, tko zna?

 • Lujo123:

  soroševci na aparatima!!