Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Specijalna bolnica Gornja Bistra

Donacija od 112.000 kuna

Donacija za specijalnu bolnicu Gornja Bistra
Foto: Robert Anic/PIXSELL/Ilustracija
27.02.2018.
u 12:43

Donaciju za bolnicu osigurala je tvrtka B2 Kapital

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra primila je donaciju vrijednu 112.000 kuna kojom je jedna od soba opremljena s pet novih kreveta i devet antidekubitalnih madraca najnovije tehnologije prilagođenih skrbi za najteže bolesnike, priopćeno je u utorak iz te bolnice. Antidekubitalni terapeutski madraci namijenjeni su pacijentima koji zbog nemogućnosti samostalnog kretanja provode cijeli dan u ležećem položaju, a zahvaljujući svojim karakteristikama omogućit će im najkvalitetniju njegu, navodi se u priopćenju.

"Većina djece o kojoj skrbimo u našoj bolnici cijeli dan provodi u krevetu. Razlog tome je nemogućnost samostalnog kretanja, različite kontrakture tijela, ali i bolesti radi kojih djeca ne smiju napuštati sobu u slučaju da zbog otežanog disanja koriste respirator ili dodatni kisik", rekao je zamjenik ravnatelja bolnice Ivan Šoštarčić. Novi kreveti s antidekubitalnim madracima pacijentima omogućuju ugodniji položaj tijela, umanjuju mogućnost nastanka otvorenih rana koje su česte kod ležećih pacijenata, te pružaju najviši stupanj zaštite, ističe Šoštarčić.

Donaciju za bolnicu osigurala je tvrtka B2 Kapital. Specijalna bolnica Gornja Bistra brine o 104 kronično bolesna pacijenta u dobi od 3 mjeseca do 46 godina iz cijele Hrvatske i jedina je ustanova u zemlji koja najtežim pacijentima pruža potrebnu liječničku skrb 24 sata dnevno. Bolnica ističe da su potrebe za donacijama stalne, te u želji da pacijentima pruži najbolji mogući smještaj i njegu poziva sve koji mogu da pomognu, pri čemu je najveća potreba za medicinskim pomagalima, dijagnostičkim uređajima i svakodnevnim potrošnim materijalom za njegu bolesnika (pelenama, kupkama, šamponima, kremama).

Potencijalni donatori popis potrepština mogu pronaći na internetskoj stranici bolnice.

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
15:04 27.02.2018.

B2 Kapital-svaka čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije