Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedan od 32 projekta

Donacija dm-a vrijedna 300.000 kuna za obnovu staje OPG-a Bunčić uništene u potresu

Petrinja
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
1/3
30.06.2022.
u 17:12

Za realizaciju projekata odabranih u natječaju {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak dm je izdvojio više od 4 milijuna kuna

300.000 kuna dobila je danas obitelj Bunčić iz Velikog Šušnjara, na petrinjskom području, za obnovu staje uništene u potresu koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju u prosincu 2020. godine. Donacija je to dm-a u sklopu natječaja {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak.

„U jednom trenu doslovno vam se sruši svijet i sve ono što ste, srcem i rukama, godinama gradili. Mislim da većina nas koji živimo s posljedicama potresa dijelimo taj osjećaj. Srećom, mnogi od nas dijele i osjećaj zahvalnosti prema onima koji su pokazali veliko srce i pomogli nam u najtežim trenutcima. Kada smo se prijavili na dm-ov natječaj, ono što je potres ostavio netaknutim morali smo srušiti jer se na tome nije moglo graditi. Krenuli smo iz početka i sada, zahvaljujući donaciji dm-a, možemo ponovno govoriti o poslu i životu koje smo vodili prije potresa“, izjavio je Nebojša Bunčić, vlasnik OPG-a Bunčić.

Foto: Danijel Prerad

Obnova staje OPG-a Bunčić jedan je od 32 projekta koje je dm odabrao u sklopu natječaja {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak s ciljem da podrži brži oporavak od posljedica potresa te poduzetnički, kulturni i društveni razvoj Sisačko-moslavačke županije.

„Na dm-ov natječaj pristigle su brojne prijave kojima je zajednička bila jedna stvar: želja da se pomogne sugrađanima čiji su životi zauvijek promijenjeni nakon razornog potresa. Krenuti iz početka nikada nije lako, no uz podršku zajednice i susjeda možemo izgraditi još bolju i optimističniju budućnost. Ponosni smo što je dm postao dio još jedne priče o ponovnom početku te što smo ovom donacijom podržali OPG Bunčić da obnovom staje nastavi sa svojim poslovanjem“, izjavila je Blaženka Vuić, područna menadžerica dm-a.

Za realizaciju projekata odabranih u natječaju {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak dm je izdvojio više od 4 milijuna kuna te je, između ostalog, omogućio uređenje dječjeg igrališta Majmunjak u Sisku i obnovu kuhinje Osnovne škole Mate Lovraka u Petrinji. Zahvaljujući natječaju, danas su kupcima dm-a diljem Hrvatske dostupni proizvodi Lavander OPG-a Čorić iz Petrinje i Pomadice by K OPG-a Kumić iz Bresta Pokupskog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije