Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODREĐEN MU ISTRAŽNI ZATVOR

DORH objavio detalje slučaja u Petrinji: 'Vidio ju je na drugoj strani kolnika i krenuo autom na nju'

Petrinja: Uhićen muškarac koji je pucao po gradu
Nikola Cutuk/PIXSELL
27.06.2022.
u 19:21

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Sisku prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 69-godišnjaka zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

Muškarac (69) namjerno se zaletio automobilom u ženu (1961.) u trenutku kad se ona u dok se šetala po Petrinji okrenuta mu leđima. O slučaju se oglasilo i Županijsko državno odvjetništvo.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je 27. lipnja 2022., povodom kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, ispitalo osumnjičenog hrvatskog državljanina (1953.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. točka 3. u vezi članka 34. Kaznenog zakona

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 69-godišnjak 26. lipnja 2022. na području Petrinje, upravljao svojim osobnim automobilom te uočio kako se drugom stranom kolnika, okrenuta leđima, kreće njegova bivša supruga (hrvatska državljanka, 1961.) koju je tijekom braka dugi niz godina fizički i psihički zlostavljao, a što ona iz straha nije prijavljivala. Osnovano se sumnja da je osumnjičenik, u cilju da ju usmrti, automobilom prešao na stranu kolnika kojim se ona kretala i prednjim dijelom automobila udario u nju, s leđa, pri čemu je ona glavom i tijelom udarila u prednje vjetrobransko staklo automobila te je odbačena na zemljanu površinu i pritom zadobila teške tjelesne ozljede.

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Sisku prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 69-godišnjaka zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Sisku prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama", navodi se u priopćenju.

VIDEO: Na današnji dan 1991. tenk JNA zdrobio je crvenog fiću na raskrižju u Osijeku: Strašni prizor postao je simbol otpora agresiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije