Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Don Stojić: Ljekarnici koja je odbila prodati pilule treba dati nagradu

Nagradu mu je uručio predsjednik udruge Vigilare Vice John Batarelo, a rekao je da mu je zadovoljstvo raditi posao koji voli bez obzira na česte medijske napade
24. studenoga 2018. u 19:57 102 komentara 8951 prikaza
don Damir Stojić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Drugog dana TradFesta uručena je godišnja nagrada "Svjedok godine" studentskom kapelanu svećeniku salezijancu don Damiru Stojiću "zbog hrabrog svjedočenja, snažne prisutnosti u javnosti i društvenog utjecaja, posebice na mlade", zbog čega je, kako se navodi u priopćenju udruge Vigilare, meta napada lijevih organizacija i medija.

IVANA RIMAC LESIČLI Zakon o pobačaju opet kao sredstvo političarenja i podjela

"Također, primjer je uključenosti Crkve u javni život Hrvatske i uspješnog djelovanja svećenstva u društvu, veliki je i beskompromisni branitelj nerođenih, angažirani borac za pravo nerođene djece na život i promicatelj kulture života, zauzeti navjestitelj istine o ljudskoj spolnosti i naravi, promicatelj vrijednosti i ljudskog dostojanstva od začeća do prirodne smrti; očuvanja institucije braka i promicatelj bračnih vrijednosti," stoji u priopćenju.

Navodi se kako je posljednji napad u javnosti doživio je kada mu je, "u neviđenom medijskom napadu na slobodu govora," početkom studenog 2018. otkazano predavanje u zagrebačkoj srednjoj Školi za modu i dizajn nakon što su "vodeći lijevi mediji izvršili pritisak na školu i Ministarstvo obrazovanja".

Milan Kujundžić odbila izdati kontracepcijske pilule Ministar Kujundžić: U ljekarnama nema priziva savjesti

Don Damir Stojić, kojemu je nagradu uručio predsjednik udruge Vigilare Vice John Batarelo, rekao je da mu je zadovoljstvo raditi posao koji voli bez obzira na česte medijske napade. Spomenuo je, navodi se u priopćenju, i nedavni slučaj jedne ljekarnice iz Zagreba koja je, "pozivajući se na ustavom i zakonima zajamčeno pravo na priziv savjesti, odbila prodati kontracepcijske pilule, zbog čega su uslijedili snažni medijski napadi na nju osobno, a time i na cjelokupno ljudsko pravo na priziv savjesti". Zbog toga ju je preporučio kao kandidatkinju za dobitnicu nagrade iduće godine.

U priopćenju se kaže da je don Damiru Stojić hrvatski povratnik iz Toronta (Kanada), teologiju je završio na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, poslijediplomski studij u Washington (DC) gdje je na Catholic University of America 2007. magistrirao na katedri moralne teologije. Po povratku u Hrvatsku, u rujnu 2007. dobiva dekret Zagrebačke nadbiskupije za službu studentskog kapelana na zagrebačkom Sveučilištu.

Kontracepcijske pilule DONIJELA RECEPT U ljekarni joj odbili izdati kontracepcijske pilule zbog priziva savjesti

Na toj službi je i danas djelujući primarno u Župi Duha Svetoga i zavjetnoj crkvi Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu, ali i diljem Hrvatske, pa i izvan granica, gdje kroz tribine, predavanja, seminare i duhovne obnove promiče teologiju tijela prema katehezama Ivana Pavla II.

Treći TradFest, godišnja međunarodna manifestacija tradicionalnih i konzervativnih lidera, mislilaca i aktivista koji svojim djelovanjem potiču uspostavu tradicionalnih i konzervativnih vrjednota u Hrvatskoj i svijetu, otvoren je u petak u Zagrebu, a organizira ga udruga Vigilare.

>> Pogledajte što je u videokomentaru rekao Darko Pavičić

Zabavi se
Riješi kviz i doznaj kakav si frend, a one najkreativnije Aircash daruje s 500 kuna
  • nepenthe:

    Pa bolje tabletama spriječiti neželjenu trudnoću da uopće ne dođe do začeća (koje se uzima kao početak života) nego da se kasnije ta ista neželjena trudnoća prekida abortusom. Malo razmislite vi moralne vertikale o čemu bulaznite, a ne da gurate ... prikaži još! noseve između tuđih nogu i uzimate si za pravo određivati drugima što da rade/ne rade.

  • Hrabraja:

    Lako njemu kad se za njegovu dječicu brinemo mi

  • golub Vaso:

    ovaj hoće od Hrvatske napraviti saudijsku Arabiju