Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ubijamo djecu'

Don Damir Stojić objasnio izjavu o trudnoći kod silovanih žena

Damir Stojić
Foto: Screenshot/HRT
08.04.2014.
u 08:14

– Mislim da je veliki blagoslov što sada uopće raspravljamo o tome. Vrijeme je da se konačno razbije taj tabu i da progovorimo o zločinu pobačaja, o tome da mi zapravo u Hrvatskoj ubijamo svoju djecu – rekao je don Damir Stojić

Don Damir Stojić u sinoćnjem Dnevniku 3 HTV-a rekao je da nije kazao da je medicinski nevjerojatno da žena tijekom silovanja zatrudni, kao što je tu njegovu navodnu rečenicu prenio portal narod.hr.

– Ne tvrdim, ne mislim i ne vjerujem da djevojka, odnosno žena, ne može zatrudnjeti tijekom silovanja – rekao je don Stojić i dodaje da čak i u toj izjavi tvrdi da su to marginalni slučajevi. – To nikako ne tvrdim – još je jedanput ponovio Stojić i objasnio kako je tijekom tog susreta sa studentima naveo osobe koje zna, a plod su silovanja, te je objasnio što je točno rekao na susretu.

"Stvara se psihoza da je svaka žena koja ide na pobačaj silovana"

– Tvrdio sam da svako dijete ima pravo na život i tada su me studenti pitali što je u slučaju silovanih žena. To je vrlo osjetljivo pitanje. Rekao sam da je to strašan zločin i da postoji određena  moralna metodologija koja nije dobra jer se navode marginalni slučajevi, primjeri koji su zaista rijetki, pa se stvara psihoza da je svaka žena koja ide na pobačaj silovana. Ja sam rekao da su to rijetki slučajevi. Međutim, čak i ta djeca imaju pravo na život – kazao je Stojić te dodao da poznaje Hrvata iz SAD-a čija je majka začeta silovanjem.

– Ono što tvrdim i što sam tvrdio i tu večer mislim i sada. Svako dijete ima pravo na život jer život je nešto sveto. Silovanje je užasna tragedija, ali s pobačajem se događa još jedna tragedija jer je to oduzimanje života – kazao je Stojić.

"Mi u Hrvatskoj ubijamo svoju djecu"

Na pitanje hoće li nakon ove pogrešne interpretacije u medijima odustati od pričanja o pobačajima i to pitanje prepustiti stručnjacima, Stojić je kazao da te večeri nije on pokrenuo to pitanje, već studenti i da nije organizirao taj događaj, on je bio samo gost.

– Mislim da je veliki blagoslov što sada uopće raspravljamo o tome. Vrijeme je da se konačno razbije taj tabu i da progovorimo o zločinu pobačaja, o tome da mi zapravo u Hrvatskoj ubijamo svoju djecu. Bilo bi dobro da prestanemo s time, vidimo o čemu je riječ i da spasimo tu djecu. Drago mi je što svako jutro studenti mole pred bolnicom Sestara milosrdnica i već znam da je nekoliko žena odlučilo ne pobaciti zbog toga – zaključio je Stojić.

>>Stojić: Nisam rekao da djevojka ne može zatrudnjeti tijekom silovanja

>>Kad spavaju cura i momak, to je prirodni grijeh. Ali dva momka – to je protuprirodni

Komentara 122

Avatar vitez
vitez
09:07 08.04.2014.

Moju majku je liječnik nagovarao na pobačaj, čak joj je rekao da će umrijeti ako ne učini pobačaj...hvala Bogu živ sam, hrabrost moje majke koja je sada u nebu me zadržala na životu i nejzino pouzdanje u Boga, imam obitelj i šestero djece...Volim život i pomislima da sam mogao završiti u bolničkoj kanti za ottpad...

MI
Misericordia
10:29 08.04.2014.

Neki dan je bilo na TVu da je u jednoj godini, mislim 2012., u Hrvatskoj izvedeno oko 10 tisuća pobačaja. To je samo registriranih. Onda se uz takve brojke usuđuju vaditi na silovanja.Ne bi da smo u Indiji, gdje je jedna žena silovana svakih 20 minuta.Pobačaj je kontracepcijska metoda - nažalost. I na sramotu tim ženama i djevojkama. Žalosno je da - ako udarite psa ili mačku - ćete u ovom društvu doživjeti 100x veću osudu nego da priznate da ste napravili pobačaj. Ili čak više pobačaja. Pobačaj znači emancipacija. Ma daj. Ženi koja u ovo doba, kad su dostupne sve moguće informacije i kontraceptivi, ''ostane trudna'', treba zakonski skrbnik. Onima koji na taj način ''planiraju obitelj'' bih pljunula u lice.Jedna ženska mi je rekla : kad bih ostala trudna, odmah bih išla pobaciti.Pitam je, pa dobro, što ne piješ pilule? A ona će meni - neću tu kemiju u sebe! A kiretaža maternice i struganje vlastitog djeteta, to može?

DU
Deleted user
09:40 08.04.2014.

@Kora: Pa ako na svijetu ima previse ljudi, mozda bi bilo dobro da napravis listu za odstrel! Evo dokaza, sve da je i Hitlerova majka napravila abortus, rodio bi se neki Kora koji bi ga dostojno zamjenio. Zašto bi svečenicisvečenici morali svoje religiozne ideje zadržati unutar crkvenih zidina kada je njihovo svjetovno poslanje propovjedati rječ Božju. Baš me interesira kako si ti zamislio da crkva kao zajednica raste, ako se ne reklamira. Ti bi vjerojatno, da radiš u PR neke političke stranke rekao: predizbornu kampanju moramo rezervirati samo za članove stranke! Ti bi demokratski zabranio neistomišljenicima da rade, govore i žive! Zanimljivo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije