Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija "5 na dan"

Domu za djecu u Lovranu donirana tona voća i povrća

donacija
Privatna snimka
Autori: V.B., eč/VLM
16.03.2011.
u 16:07

Uz lovranski dom, koji je prvi primio ovu vrijednu donaciju, još će četiri dječja doma u Hrvatskoj dobiti donaciju, najavila je voditeljica Mercatora u Rijeci Vlatka Belavić.

U sklopu velike nacionalne akcije "5 na dan" Mercator-H donirao je danas  Domu za djecu "Ivana Brlić Mažuranić" u Lovranu gotovo tonu voća i povrća, kako bi djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi omogućili konzumaciju zdravih namirnica. Upravo je to cilj akcije "5 na dan", u kojoj će Mercator-H donirati pet tona voća i povrća hrvatskim domovima za djecu i tako promicati važnost dnevne konzumacije voća i povrća.

Uz lovranski dom, koji je prvi  primio ovu vrijednu donaciju,  još će četiri dječja doma u Hrvatskoj dobiti donaciju, najavila je voditeljica Mercatora u Rijeci Vlatka Belavić.

Donaciju je primila ravnateljica lovranskog Doma za djecu Sonja Kaplan koja je naglasila važnost pravilne prehrane, posebice kod djece. Donacija je u ovim teškim vremenima  od posebne važnosti za dječje domove, dodala je ravnateljica Kaplan.  Dom za djecu "Ivana Brlić Mažuranić" skrbi o 50 djece jasličke, predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi kao i nekolicini mlađih punoljetnika na smještaju u stambenim zajednicama.

Tona voća i povrća za Dom za djecu u Puli

Povodom završetka velike nacionalne akcije „5 na dan“, kojom se isticala važnost dnevne konzumacije voća i povrća, Mercator-H će donirati pet tona voća i povrća hrvatskim domovima za djecu. Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe „Pula“ jedan je od pet dječjih domova koji je među prvima primio donaciju.

- Želja nam je bila donacijom tone voća i povrća djeci omogućiti veću konzumaciju zdrave hrane, te ćemo u predstojećim tjednima dječji dom „Pula“ redovito opskrbljivati sa tim svježim namirnicama. Iznimno nam je drago da donacijom prije svega doprinosimo boljoj kvaliteti života naših mladih sugrađana“ izjavila je Gordana Vitasović, voditeljica regije Istre i Kvarnera za Mercator-H, koja je u ime Mercatora ravnateljici dječjeg doma gospođi Davorki Belošević uručila prvi dio donacije.  

U Dječjem domu „Pula“ smještena su djeca bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi.  Dječji dom Pula danas skrbi o 64-ero djece od 3 - 21 godinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije