Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10 županija

Dominacija HDZ- a u županijama: Dobili još pet

hdz
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/4
02.06.2013.
u 20:01

U drugom krugu HDZ je dobio još 5 županija, tako da samostalno ima vlast u 10 i u još dvije s HSS-om zajedno, kažu

Dok su u prvom planu uspjesi i neuspjesi na medijski atraktivnim gradovima i izravnim "jedan na jedan" sudarima konkurenata - podaci o županijama, koje sada u središnjici HDZ-a ističu, kažu da je HDZ ostvario potpunu dominaciju.

- U drugom krugu HDZ je dobio još 5 županija, tako da samostalno ima vlast u 10 i u još dvije s HSS-om zajedno, kažu.

SDP je, u odnosu na 2009. izgubio dva mjesta župana, sada imaju svog župana u 3 županije.

HNS ima 2 župana, HDSSB jednog, a u dvije županije župani su s nezavisne liste (Bajs i Bandić-Grad Zagreb).

Potvrđeno da je HDZ tijesno, ali uspio pobijedit u Šibeniku, njihov kandidat dr. Željko Burić dobio je 10146 glasova, dosadašnji gradonačelnik Ante Županović (SDP) 9746. Još tješnje HDZ je uspio pobijediti dosada neprikosnovenog SDP-ova gradonačelnika Ronka u Požegi, navodno za samo 28 glasova u korist HDZ-a. Pobjedu je odnio i Božidar Kalmeta u Zadru.

Dok se čekaju rezultati u središnjici HDZ-a, u prepunim prostorijama, podijeljeni osjećaji. Jedni broje dobiveno, drugi, pak radije broje izgubljeno. Kada stigne vijest o uspjehu u Trogiru i Požegi, gdje HDZ odavno ne vlada, nije neka utjeha, s obzirom da su stigli loši podaci iz Vukovara, Splita, Omiša, Siska, Slavonskog Broda..

Za neke, poput Vice Vukojevića to je, svejedno maestralna pobjeda stranke, za opreznog zamjenika predsjednika stranke, Dragu Prgometa primjetnije je nezadovoljstvo što se ne uspijeva u većim gradovima. Pobjeda SDP-ovog kandidata Ivice Vrkića u Osijeku djelovala je isto kao hladan tuš na okupljene, premda su se mogli čuti izjave "to su HDZ-ovi birači odlučili, njima je Vrkić očito ostao u pamćenju iz 1971".

Zadar će, međutim ostati u rukama HDZ-a.

Utješno djeluju rezultati za župane, gdje je HDZ, očito na boljem putu no u spomenutim gradovima.

HDZ je, potvrđuju uspio dobiti mandate u Gospiću, Krapini, Vinkovcima, Donjoj Stubici, Smokvici, Đurmancu, Zaprešiću, Jarmini, Andrijaševcima, Bogdanovcima, Drenovcima, Starim Jankovcima, Štitaru, Vrbanji, Županji.

U splitsko-dalmatinskoj županiji pobijedio je kandidat HDZ-a za župana, Zlatko Ževrnja.

>>Ivanišević: Uvijek igram na pobjedu, Grčić: Baldasar će biti fer

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije