Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAO UZDUŽ I POPRIJEKO

Dolijao uporni prevarant: Nagovorio ženu (48) i muškarca (24) da dignu kredite i daju mu novac

Ilustracija: Broja? novca
Foto: Davor Puklavec/24sata
11.11.2022.
u 14:07

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je u razdoblju od 4. do 7. studenog, na području Siska, u trgovačkom društvu, u ime 24-godišnjakinje iznajmio automobil, koji nije vratio, već ga je krivotvorenim ugovorom prodao.

Policijski službenici Policijske postaje Sisak dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom zbog počinjenih kaznenih djela prijevare, krivotvorenje isprave i utaje.

Njega se sumnjiči da je u razdoblju od srpnja do studenog, na području Siska, doveo u zabludu 48-godišnjakinju, navevši ju da digne kredit, nakon čega mu je dala 60.000 kuna, koje joj nije vratio. Potom je doveo u zabludu i 24-godišnjaka koji je podigao više kredita u ukupnom iznosu od 460.000 kuna i sav novac predao osumnjičenom, koji mu je po prethodnom dogovoru trebao vratiti, a što nije učinio. Zatim je osumnjičeni u srpnju krivotvorio ugovor o kupoprodaji motornog vozila između njega i oštećenog, nakon čega je vozilo prodao. 

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je u razdoblju od 4. do 7. studenog, na području Siska, u trgovačkom društvu, u ime 24-godišnjakinje iznajmio automobil, koji nije vratio, već ga je krivotvorenim ugovorom prodao.
 
Nadalje je u razdoblju od 5. do 10. studenog, na području Martinske Vesi u mjestu Strelečko, u ime 24-godišnjakinje krivotvorio kupoprodajni ugovor, na osnovu kojeg je od muške osobe kupio automobil s kojim se koristio.
 

Zatim je u razdoblju od kolovoza do studenog, na području Siska, u trgovačkom društvu, iznajmio dva automobila, koja nije vratio, čime je oštetio trgovačko društvo za oko 230.000 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je zbog navedenih kaznenih djela uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

VIDEO: Institut za rat: Ukrajina je na korak da si osigura veliku pobjedu, a prekid vatre bi koristio samo Kremlju

Ključne riječi

Komentara 8

LO
Lolita3
14:28 11.11.2022.

Čovjek je svestran, ima više talenata, čudo kako več iz Vlade nisu bacili oko na takvog stručnjaka.

AC
acer7
14:20 11.11.2022.

Možda bi im vratio, ja sam podigao sve novce na banki jer su me zvali da imam krivotvorene novčanice, čovjek je onda lijepo došao do mene doma, dao sam mu sve da provjere svaku novčanicu, vratili budu mi sve. Nije se javio danas ali to zato jer vikend počinje. Sigurno će mi vratiti drugi tjedan a ja budem mirno spavao onda jer znam da nemam krivotvorene novčanice u ušteđevini.

TE
Templo
21:32 12.11.2022.

Uvijek je bilo, a i sad je, dok je ovaca bit ce i vune.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije