Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILI PREPORUKE

Važno upozorenje vozačima: Policija će provesti posebnu akciju u prometu

Zagreb: Prometna policija kontrolira vozače povodom Martinja
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
10.11.2022.
u 15:25

Vozačima koji konzumiraju alkohol iz policije stoga preporučuju da ne sjedaju za volan, već si osiguraju prijevoz

Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači, poručili su u četvrtak iz zagrebačke policije uoči sutrašnjeg Martinja te narednih dana kada se uz narodni običaj krštenja mošta uobičajeno popije i koja čaša više, što je pak nedozvoljeno onima koji potom sjedaju za volan.

Stoga iz policije najavljuju pojačano postupanje u prometu te, pošto na cestama očekuju veći broj sudionika u prometu koji će konzumirati alkoholna pića, upućuju i preporuke vozačima.

Kako bi održali povoljno stanje sigurnosti cestovnog prometa, takve mjere s ciljem sprječavanja i sankcioniranja činjenja najtežih prometnih prekršaja počinju od petka i traju do ponedjeljka, a pojačano će se provoditi od 22 sata navečer do 6 ujutro.

Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači, nadzirat će se brzina kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima i korištenje dječje sjedalice te nepropisna uporaba mobitela u vožnji, kao i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Navedenih dana policajci će ujedno kroz redovnu službu pojačano nadzirati i sankcionirati prekršaje tzv. "četiri glavne ubojice u prometu" - vožnje pod utjecajem alkohola i droga, prekoračenja brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice te nepropisne uporabe mobitela.

Vozačima koji konzumiraju alkohol iz policije stoga preporučuju da ne sjedaju za volan, već si osiguraju prijevoz.

 Cijena jedne runde pića iznosi koliko i taksi prijevoz do kuće

"Razmislite, cijena jedne runde pića iznosi koliko i taksi prijevoz do kuće, ne dozvolite da postanete crna statistička brojka, ne zaboravite da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan, imajte u vidu da vozač pod utjecajem alkohola ne dovodi u opasnost samo sebe već i sve ostale sudionike u prometu. Budite odgovorni prema sebi i drugima", poručuju iz PU zagrebačke.

Napominju kako je u prvih 10 mjeseci ove godine na njihovu području evidentirano 939 prometnih nesreća koje su prouzročili vozači pod utjecajem alkohola, što je povećanje za 17,2 posto u odnosu na isti period lani (801 nesreća).

U nesrećama koje su skrivili alkoholizirani vozači poginulo je osam osoba (isto toliko ih je smrtno stradalo i u prvih 10 mjeseci prošle godine), što je 25 posto od ukupnog broja poginulih u prometnim nesrećama na području ove Policijske uprave - poginule su  ukupno 32 osobe, a 445 ih je ozlijeđeno, što je čak za 46,3 posto više nego lani.

>> VIDEO Slavica (49) vozi šleper od 17 metara i 40 tona: 'Zbog kćeri sam se vratila u Hrvatsku, uživam u tome što radim'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije