Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privatizacija
Povratak na članak

Dolazi samoborski DIV, splitski škver je spašen

Surađujemo s konzultanticom iz Europske komisije. Sve je spremno za konačnu odluku, kaže direktor DIV-a Darko Pappo.

Komentari 28

MI
mica1111
11:01 31.01.2011.

...a jeste pametni...jedno se uvlačiti u tankove,a drugo je prodavati brodove... ...a s koji kapitalom...s čime...,sa potraživanjima koje imaju prema brodogradilištu sa napuhanim cijenama... ...ovim su samo ozakonili da se u slučaju stečaja brodogradilišta mogu prvi namiriti... ...a kakva proizvodnjanja u Kninu..,ta hajte molim vas...većina vijaka se uvozi iz Kine... ...a kakvu školu ima ta ekipa,kakve reference...pa treba znati prodavati brodove... ...a koliko čujem nekretnina oko brodogradilišta ko pljeve...kaj vas briga dragi škverani,bit ćete čistači tuđih jahti... ...ako je to uspjeh,svaka čast... ...e,da,opet je ovdje,naravno netko omastio brk...tko,znat će se brzo...

VL
AC
acer
10:23 31.01.2011.

Ma nema šanse da oni dobiju Brodosplit.

VL
BO
boskovic
23:14 30.01.2011.

Eto dobre vjesti hvala Bogu da se smilova napacenim djelatnicima da konacno odahnu sada mogu digni kredit i ispunit svoje snove

VL
PO
porezni.obveznik
22:59 30.01.2011.

kontrazla, da, lijepo je to, ali treba imati u vidu da kod spasitelja sa sjevera proizvodnja nije morala prestajati ni za vrijeme rata, dok su firme na jugu godinama bile odrezane od dobavljaca i energenata. bilo bi zanimljivo vidjeti i i kako je dobar dio turistickih poduzeca u Dalmaciji zavrsio u rukama mahom \'sjevernjackih\' fondova.

VL
OB
-obrisani-
22:53 30.01.2011.

Kontinent spašava jug! Cijenito to, poštivajte, a ne da pljujete po ljudima sa sjevera... Ničim to nisu zaslužili, kao neki drugi, priseljeni sa kamena...

VL
Avatar dragovoljac91
dragovoljac91
22:57 30.01.2011.

Konačno da ima i ovakvih lijepih vijesti. Lijepo je vidjeti sretne ljude kao na ovoj slici. Da je više takvih sudbina. Želim Vam da sretno i uspješno poslujete.

VL
OB
-obrisani-
23:04 30.01.2011.

. Pa napisite nesto o tom DIV jer iz texta dolaze cudne stvari da jedna fabrika VIJAKA, sarafa moze eto kupiti fabriku BRODOVA.....kaj je vijak neka nauka i slozeni strucni proizvod..

VL
MI
mica1111
23:15 30.01.2011.

...a jesu se spasili...Div je bio njihov kooperant i sad ih kupuje...pokrali tvornicu vijaka iz Bosne,za vrijeme domovinskog rata ...isto tako kooperanti u trećem maju... ...eto,nek i njih kupe...nema tu sreće...

VL
OB
-obrisani-
23:24 30.01.2011.

Živi bili pa vidjeli.....najkasnije za dvije godine ugovor će se raskinuti kad ove budale iz vlade uvide kako miš ne može progutati slona!

VL
LO
lojtra
23:30 30.01.2011.

Ne možemo znati da li nema sreće, osobno bih volio da uspiju. Ali cjela ta situacija pokazuje kako nas je vlada dovela u situaciju da se moramo boriti za ono što već imamo ili što smo imali a ništa novoga (tj, kvalitetnoga) već duže vrijeme ne dolazi. To će svakako pokazati \"ceh\" u budućnosti. Otvarati se liberalizacijim prema EU koja je za nas prilično zatvorena pogubna je politika koja polako dovodi zemlju na rub socijalnih nemira.

VL
PP
Pink Panter
00:58 31.01.2011.

Sve ovo smrdi do neba. Čitat ćemo za godinu-dvije i epilog o tome. Odakle sad ta uspješna tvornica vijaka (a gdje su ti vijci njihovi, gdje se prodaju?) da može kupiti brodogradilište i voditi ga uspješno, a sadašnje brodogradilište ne može!? Kaj su u DIV-u takvi genijalci. Očito jesu, kad mogu kupiti za par milijuna veliko brodogradilište. Koji smo mi Hlebinci. I još nešto: zašto se moraju \"formatirati dokumenati na engleskom jeziku\"? Zar se unutar Hrvatske više firma ne može kupiti bez engleskog jezika? Hoću li na placu uskoro morti razgovarati s kumicom na engleskom?

VL
KR
kreont
01:13 31.01.2011.

Nemojmo se pretjerano nadati, ipak je obitelj Končar sklonije engleskom miljeu. Dakle vlasništvo istog se može smatrati GB.

VL
MA
mastermind
02:40 31.01.2011.

Srljamo baš KAO GUSKE U MAGLU... Brodogradilišta čak nisu ni uvjet za ulazak u EU... Znate li da NI JEDNA VEĆA ČLANICA EU NIKOME NE PRODAJE SVOJA NACIONALNA BLAGA? ČAK NI MEDIJE (stranci mogu kupiti do 30% medija, u \'\'liberalnoj\'\'' Americi do 25%) NE PRODAJU STRANOM KAPITALU. Ovih je dana aktualna INA. Znate li da MAĐARSKA VLADA NE DA SVOJ MOL NIKOME?!!! I NITKO IM TO NE SPOČITAVA! ZATO NEKA NAM NAŠI UHLJEBI, NERADNICI, NEZNALICE I IZDAJNICI PRIZNAJU ŠTA TO RADE I ZA KOGA RADE.

VL
DU
Deleted user
06:06 31.01.2011.

kupiti prodati je sad moto... zasto da drzava srlja u probleme kad se to moze na slobodnom trzistu rijesiti. u svakom slucaju drzava je los gospodarstvenik. prodaje drzavnu imovinu za dzabe... druge zemlje to rade vec malo drugacije.. prodaju drzavnu imovinu vecinom za smanjenje duga te kamata.

VL
HG
Hells_Garden
06:11 31.01.2011.

Treba što prije privatizirati brodogradilišta, jer sadašnje stanje je vrlo pogubno za državu. A to je da se 60 - 70 % sirovine uvozi čime se recimo iz proračuna financira uvoz. To su greške koje su posljedica loših odluka, dada željerare propadaju, dok kooperanti izvoze otpad, pa taj otpad uvoze kao sirovinu, uz nisku cijenu staro željeza. Ujedno su loše odluke da se vanstandardni brodovi naplaćuju kao i standardni, što znači da za istu cijenu daješ proizvod čija je proizvodnja daleo skuplja. Nadalje, ono što je bitno je da se izvlasti zemljište brodogradilišta, te da ono ostane u vlasništvu RH, a da ga brodogradilišta dobiju u koncesiju isključivo. I tako sa svim zemljištima uz obalu. Isključivo koncesija, a ne prodaja. I koncesija neka je čak i besplatna dok zapošljavaju velik broj ljudi. No pitanje je hoće li svatko biti sposoban poslovati u sadašnjim tržišnim uvjetima. E tu sada menađment dolazi do izražaja. Osobno želim svakome sreću da uspije zadržati radnike i proizvodnju...

VL
CR
crocro
07:24 31.01.2011.

Mastermind, točno je i slažem se. No koliko smo mi upućeni što zapravo od nas traži EU. Ja nisam s time na čisto. Niti jedna ozbiljna država ne pomišlja prodavati svoje nacionalno blago, pa s tom pretpostavkom nastupa i EU. Zato vjerojatno niti nema izričitih zahtjeva za rasprodaju nacionalnog blaga. Ali naša država gotovo da se hoće satrti nudeći nacionalno blago na bubanj. A zašto? Ne zbog izričitog zahtjeva EU da se mora rasprodati ili privatizirati, već zbog onoga najbanalnijeg, najgoreg i najodvratnijeg, a to je zbog punjenja proračuna kako bi seiz njega mogli servisirati državni rashodi. To je najpogubnije za državu. Zato bi građani trebali znati što je uvjet Hrvatske za ulazak u EU kako nam se ne bi prodavala magla. Tako bi građani svojim pritiskom najbolje zaštitili državno blago od devastacije, a za naše buduće naraštaje.

VL
CR
crocro
07:32 31.01.2011.

U svojem komentaru od 07.24, poglavito sam mislio na Hrvatske šume i Hrvatske vode, jer je to gotovo i jedino što je ostalo. Strancu se nikada ništa ne smije prodati u 100 %-tnom vlasništvu. Ako naš čovjek kupi brodogradiliše, uredu. ali država mora postaviti neke uvjete. Npr. Da se brodogradilište ne može nakon prodaje pretvoriti u neku drugu namjenu, a radnike otpustiti. Ili da koncesionar devastira, opljačka i obezvrijedi resurse prodanog objekta ili nakon isteka koncesije, i onda Hrvatskoj ostavi otpad i rasulo. Pravila se moraju znati. Samo neka rade na primjeru uspješnih država. Mi ne trebamo izmišljati toplu vodu. Ako se neka poduzeća moraju privatizirati, dakle moraju se znati pravila, jer jedino na akav način se Hrvatska može osigurati od devastacije ili uništenja Hrvatskog gospodarstva.

VL
CO
covjek
08:48 31.01.2011.

\"DIV planira investirati 50 milijuna kuna u deset godina, odnosno 10 milijuna kuna godišnje. \" WTF?! E moji novinari,ponoviti osnovnoškolsku matematiku...

VL
OB
-obrisani-
09:50 31.01.2011.

skver ce sad 100% u najkracem mogucem roku krepat hehehehehehehee-sad treba samo vidjet ko je dao lovu da se to kupi-odnosno \"treci\" ortak ili vlasnik love-jasno da srajfi nemaju za to lovu hehehehehehehe

VL
OB
-obrisani-
10:07 31.01.2011.

dok idioti delaju komunisti pljakaju hehehehehehehe

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.