Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENJIVO VRIJEME

Dolazi južina i toplije vrijeme, a od nedjelje opet minusi i snijeg

PIXSELL
28.01.2021.
u 10:37

Potkraj nedjelje smirivanje juga, vjetar će okrenuti na umjeren sjeverni s kojim će temperatura osjetno pasti

Nakon jutrošnjih minusa, za vikend stiže zatopljenje koje donosi jugo, a nakon toga ponovno će zima pokazati svoje zube.  

Kako najavljuje DHMZ, navečer i u noći na petak mjestimice će padati slaba kiša, a u gorju i unutrašnjosti Dalmacije susnježica i snijeg. Na kopnu vjetar u početku slab, popodne će zapuhati umjeren jugozapadnjak.

– Na Jadranu će u petak jugo nastaviti jačati, ponegdje će biti pljuskova i grmljavine, navečer prolazno sjeverozapadnjak, pa opet jako jugo sve do nedjelje kada će sa sjevera krenuti bura. Suha razdoblja najizglednija su u subotu ujutro, iako će ih biti i u ostalim danima – najavio je za HRT meteorlog Izidor Pelajić iz DHMZ-a te dodao:

– I na kopnu idućih dana toplije s blagom južinom i promjenjivom naoblakom te povremenim oborinama. Najpovoljnije će za mnoge biti u subotu, kada bi ujutro ponegdje moglo biti i magle. Povremeno kiša, u gorju i susnježica i snijeg bit će česti u petak te opet sa subote na nedjelju i u nedjelju prijepodne. Potkraj nedjelje smirivanje, vjetar će okrenuti na umjeren sjeverni s kojim će temperatura osjetno pasti.

Meteoalarm je pak za sutra izdao žuto upozorenje za cijelu obalu zbog juga koje će puhati do 85 kilometara na sat.

VIDEO Snijeg blokirao Hrvatsku

Ključne riječi

Komentara 3

WE
weAreCro
11:26 28.01.2021.

zamislite minusaaaaaa, u nedjelju, ponedjeljak i utorak bi temperature mogle dostici i nevjerojatnih ledeno sibirskih -3 stupnja po noci a po danu se ocekuje ni manje ni vise nego izuzetno hladnih +3, uz to ce biti i obilnih snježnih padalina koje ce na planinama stvoriti snjezni pokrivac od 20ak cm a u nizinama oko 1-3cm. Pazite se ljudi nakon juzine nam stize tri dana ledene apokalipse, a onda od srijede idemo na podnosljivu africku zimu sa dnevnim temperaturama od +10 do +15.

RI
ribar110
11:46 28.01.2021.

Meteo alarm, zadnji put, a mislim da je bilo pred vikend najavili su opasno vrijeme po život. Valjda granate padaju. Stid ih može biti.

AU
austrougarskigeneral
10:58 28.01.2021.

zadnjih 4 dana bilo je baš hladno,,,, sada jugo bit ce toplije ,malo bura malo jugo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije