Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Doktori više ne žele raditi prekovremeno

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/2
27.11.2019.
u 19:37

Premijer već dva mjeseca ignorira Liječničku komoru i Liječnički sindikat pa oni kreću u akciju koja bi mogla ugroziti pacijente

Pod motom “Hoću raditi zakonito“ Liječnička komora i liječnički sindikat 1. prosinca počinju prikupljati potpise liječnika za povlačenje suglasnosti za rad više od 48 sati tjedno. Skupljat će ih 60 dana, a potom i aktivirati ne pokrene li Vlada RH aktivnosti u smjeru donošenja Zakona o plaćama liječnika ili omogućavanja donošenja strukovnog kolektivnog ugovora za liječnike. Aktivacija potpisa dovela bi do golemih problema prije svega u bolnicama jer dio liječnika više ne bi radio prekovremeno.     

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme: 

- Rast BDP-a od 2,9%, Hrvatska među prvih deset zemalja EU

- Zabrana rada nedjeljom? Gotovo svi domaći trgovci su za, strani lanci uglavnom protiv

- Prijelom kuka među deset najčešćih uzročnika smrti

- Dundo Maroje sada i u stripu u četiri nastavka

Ključne riječi

Komentara 3

KA
kanđija
23:11 27.11.2019.

Slažem se s doktorima ali neka se uvede kontrola da li rade tih 40 sati tjedno. Redovno nas na preglede naručuju u 8 sati ujutro a počinju raditi u pola 10. Obave tri pregleda pa nestanu na sat i ondaa nas 10 riješe za sat i po. A dobar dio doktora za vrijeme radnog remena može se vidjeti po kafićima u blizini bolnica ili su u radnim sobama na kavicama sa sestrama. Sve vidim kolika su sirotinja naši doktori. Imaju najbolje aute, kuće, vikendice i to sve od svojih "malih primanja". Najbolje bi bilo potpuno privatizirati zdravstvo pa bi se onda vidjelo kolike bi bile liste čekanja, i da li bi se na što žalili, a država da im odredi koliko se za određeni pregled, operaciju i slično plaća iz proračuna. Naravno, nabavku opreme i prostora bi sami plaćali. Pa ne bi ih 10 % pristalo na takav sustav.

Avatar southman
southman
07:34 28.11.2019.

Poslije odvjetnika najbogatija najbogatija struktura u Hrvatskoj !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije