Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požrtvovnost

Neurokirurg po snježnoj oluji pješačio pet sati kako bi operirao pacijenta

Foto: Huffington Post video screenshot
01.02.2014.
u 21:30

Medicinska sestra koja u bolnici radi 10 godina rekla je kako nikad nije vidjela ništa slično, no ipak, doktorova reakcija nije ju iznenadila

Doktor Zenko Hrynkiw, neurokirurg iz Birminghama u Alabami hodao je 10 kilometara po snježnoj mećavi kako bi spasio život pacijentu, piše Huffington Post.

Jedini neurokirurg bolnice Trinity upravo je završio operaciju u susjednoj bolnici kad ga je dežurna sestra nazvala zbog hitnog slučaja. Doktor je pokušao autom dospjeti do bolnice, no u tome su ga spriječile blokade na cesti.

Hrynkiwu je trebalo pet sati da po snježnoj mećavi dođe do bolnice gdje ga je čekao pacijent pripremljen za operaciju bez koje ne bi ostao živ.

Medicinska sestra koja u bolnici radi 10 godina rekla je kako nikad nije vidjela ništa slično, no ipak, doktorova reakcija nije ju iznenadila.

 - Na dužnosti je 330 dana u godini. Prije operacije rekla sam mu kako je dobar čovjek, na što je on odgovorio kako samo radi svoj posao, kaže sestra.

>> Tenkovima i helikopterima spasili 700 ljudi, pomogali Vučić i Đoković!

Komentara 12

DU
Deleted user
22:51 01.02.2014.

Jedan kirurg ide kroz snjeznu oluju da spasi pacijenta a kod nas doktor bez oluje i snjega napusta pacijenta jos u toku operacije.

PO
pokahontas
22:23 01.02.2014.

I naši bi sigurno tako....ako im platimo prekovremeno, čizme za snijeg,skafander, hodanje po metru, zaštitnu kremu protiv mećave....

Avatar deziderij
deziderij
07:25 02.02.2014.

On vjerojatno zna što je Hipokratova zakletva, praktično je primjenjuje i svaka mu čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije