Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zameteni u snijegu

Tenkovima i helikopterima spasili 700 ljudi, pomogali Vučić i Đoković!

snijeg u Srbiji
Foto: Vojska Srbije
1/9
01.02.2014.
u 19:40

Pod snijegom se još uvijek nalazi oko 200 vozila. Na pruzi su zaustavljena i dva teretna vlaka što stvara dodatne probleme organizaciji spašavanja putnika iz dva međunarodna vlaka

Mediji u Srbiji javljaju o prometnom kolapsu u Vojvodini zbog vremenskih neprilika koje su počele jučer, a nastavljaju se i danas. Na međunarodnoj pruzi Beograd - Budimpešta i to na dionici Zmajevo-Vrbas, željeznički promet je u prekidu jer su dva međunarodna vlaka sa stotinjak putnika zametena u snijegu.

U pomoć je morala krenuti vojska, koja je uputila i svoju tešku mehanizaciju kako bi spasila građane zametene u snijegu. Tako su na teren izišli i tenkovi, a pomagali su i vojni helikopteri, te druga specijalna vozila. Spašeno je ukupno 700 osoba, a samo helikopterom je u pet letova prevezeno čak 140 ljudi. I prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić izašao je na teren te pomogao u evakuaciji djece kod Feketića, gdje je u koloni automobila više od 15 sati bilo zarobljeno oko tisuću ljudi. I slavni tenisač Novak Đoković pritekao je u pomoć zametenima. Dijelio im je hranu sa svojim timom, a obitelj Đoković na teren je poslala tri ralice koje su čistile puteve.

Nadležni još ne mogu procijeniti kada će akcija spašavanja biti okončana, javlja B92. Oko 200 putnika prevezeno je u dvoranu u Bačkoj Topoli, ali ne mogu dalje, jer je iz ovog grada jedino moguće krenuti prema Subotici. Put prema Beogradu i dalje je blokiran.

Pod snijegom se još uvijek nalazi oko 200 vozila. Na pruzi su zaustavljena i dva teretna vlaka što stvara dodatne probleme organizaciji spašavanja putnika iz dva međunarodna vlaka. Problem predstavlja i kiša koja se zbog jakog i hladnog vjetra ledi na kolniku.

Zbog vremenskih neprilika, izvanredno stanje proglašeno je u nekoliko vojvođanskih općina , a za sav promet zatvoren je granični prijelaz Horgoš između Srbije i Mađarske.

>> Umalo izbjegao sudar s kamionom: 'Kog vraga radiš? Ne! Ne!'

Foto: Vojska Srbije

Komentara 65

Avatar Topgen
Topgen
14:53 01.02.2014.

Tenkove ??!!! Pa zar nemaju dosta traktora ??!

OP
Oida_Puderant
14:10 01.02.2014.

Dobro je.napreduju srbi,sada vise tenkove ne koriste za agresije na susjede i za masakriranje i genocid nad Hrvatima,Bosnjacima i Albancima

ŽL
Žlabra
15:47 01.02.2014.

Vidi se koliko smo zaostali. Da li se netko od Vas koji komentiraju zapitalo koliko Hrvata živi u Vojvodini? Ne, njih se sjetite samo kada treba da popljujete netkog zbog ugroženih ljudskih prava. A sad, bio marketinški trik ili nešto drugo, ovi ljudi se svi zajedno trude da normaliziraju život za sve koji tamo žive. A vi treba da to omalovažavate? Očekujete da vas netko poštuje dok se vi ismijavate sa njegovom mukom? Upamtite, dijasporu treba da štujete a ne da pljujete. Pa i oni "na traktorima" su hrvatska dijaspora, htjeli vi to ili ne, to je činjenica. Želim vam zdrav i dug život. I ljepši pogled na njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije