Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikola Grmoja:

'Dokazalo se da je Agrokor stvoren uz pomoć politike'

Nikola Grmoja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
26.10.2018.
u 12:03

– DORH ne odrađuje dobro svoj posao, a kad i odradi, zakaže pravosuđe – poručuje Grmoja

Mostov politički tajnik i saborski zastupnik Nikola Grmoja poručio je danas kako očekuje da Ivica Todorić po povratku u Hrvatsku ostvari prijetnje koje je upućivao i objasni tko mu je iz politike pomogao da stvori Agrokor.

– Očekujem da kaže kako je uspio ostvariti ovakav Agrokor, uz pomoć kojih ministara, pomoćnika ministara i guvernera HNB-a. Kad bi otvorio tu crnu bilježnicu, onda bi možda svjedočili kraju ortačkog kapitalizma u Hrvatskoj. Međutim, ne vjerujem da će doći do toga jer bi time kompromitirao i svoju poziciju na sudu – komentirao je danas novinarima u Saboru Nikola Grmoja dodavši kako bi se time dokazalo da je Agrokor stvoren uz pomoć politike.

Video - Nikola Grmoja okupirao govornicu u Saboru

Podsjetio je na istražno povjerenstvo o Agrokoru i svjedočenje bivšeg guvernera Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskog.

– Tada smo imali šokantno priznanje bivšeg guvernera HNB-a Željka Rohatinskog da ga je Todorić, zajedno s Tomislavom Karamarkom i Zdravkom Marićem nagovarao na politički angažman. Možda to pokazuje da je Todorić imao utjecaj i na monetarnu politiku i na uvozni lobi – kaže Grmoja. Činjenica da istraga slučaja Agrokor traje više od godinu dana ne čudi ga pretjerano.

– To ne čudi kada znamo da je 2015. godine potvrđena optužnica protiv jednog bivšeg lokalnog čelnika nakon što je izgubio moć, i iako je riječ o potpuno jasnom djelu, potpuno čistom slučaju koji bi se vani riješio za tri mjeseca, do danas se ništa nije dogodilo, vjerojatno jer je taj lokalni čelnik opet dio vladajuće većine – komentira Grmoja koji drži kako DORH radi na poziv premijera, što mu, nastavlja, dokazuje i slučaj zaposlenika Ministarstva vanjskih i europskih poslova Damira Sabljaka koji je nakon ukazivanja na nezakonitosti u toj instituciji udaljen sa svog radnog mjesta.

– DORH ne odrađuje dobro svoj posao, a kad i odradi, zakaže pravosuđe – poručuje Grmoja predviđajući da bi tako mogao završiti i slučaj Agrokor.

Komentirajući najnovije istraživanje Crobarometar, prema kojemu svim strankama, osim HDZ-u, padaju rejtinzi, pa i Mostu, Grmoja je kazao kako oni jako dobro znaju kamo idu, što rade i kako ljudi na to reagiraju.

– Ako su rejtinzi uistinu takvi, onda bacam Plenkoviću rukavicu u lice i izazivam ga da sada raspiše izbore. Plenković je novi Ivo Sanader kojem se tepa, ali koji će završiti isto kao i Sanader, barem u političkom smislu – drži Grmoja te ponavlja riječi Mire Bulja koje je 2007. godine na Sinjskoj alci uputio Sanaderu: „I tebi će doći kraj.“ Međutim, ovaj put ih upućuje Plenkoviću.

Osvrnuo se i na najavljeno sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog, kako je predsjednica RH rekla, migranata i ostalih problema.

– Ne znam što će najavljena sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost promijeniti. Vidim samo unutarstranačke borbe u HDZ-u, a najviše pate građani jer institucije ne rade. A što se sporog pravosuđa tiče, sustav kakav imamo sada je neodrživ i toj nepravdi jednom mora doći kraj – zaključio je Grmoja.

Komentara 39

KA
kamenjar0404
12:39 26.10.2018.

SDP je oteo Dionu “ustaš”Kutli,osudio ga te dao svom provjerenom udbašu i drugu Todoricu !!! Cijela priča !!!

GU
General_U
12:37 26.10.2018.

Tadeschi vlahović todorić raić roglić končar kkerum....svi su produkt politike.ima toga još ali tko će ih nabrajati....

Avatar utunelu
utunelu
13:01 26.10.2018.

Grmoja ono sto ocekujem napokon da javno priznate da ste exponat sdp-tajni exponat sklopljen i dogovoren unutar sdp i obavjestajnih sluzbi s ciljem, da sdp samo prakticno ode s vlasti a vi ste ti koji ce konstano prisluskivati razne afere i proslijedivati dalje..na taj nacin stvarati cete kaos i svaku vlast u kojoj nije sdp vi cete bit remetilacki faktor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije