Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVE REAKCIJE NA IZRUČENJE

'Todorić će konačno otvoriti svoju crnu bilježnicu. Znat će se tko je tko u Hrvatskoj'

Ivica Todorić nakon presude u Londonu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
25.10.2018.
u 16:20

Most je htio transparentno i pošteno, a to njima nije odgovaralo – rekao je Božo Petrov

Premijer Andrej Plenković šturo je komentirao današnju odluku britanskog suda o izručenju Ivice Todorića.

- Ne komentiram to već nekoliko mjeseci pa neću ni danas - rekao je Plenković na Hvaru.

Na pitanje brinu li ga kaznene prijave, uključujući i onu koju je protiv njega podnio Todorić, odgovorio je "ne".

Na komentar novinara da se očekuje Todorićevo izručenje rekao je samo "točno".

>> Pogledajte što je Ivica Todorić rekao nakon presude u Londonu

Izručenjem Hrvatskoj Ivica Todorić konačno ćemo vidjeti koje su mu političke elite pomogle odnosno "tko je tko u Hrvatskoj", komentirao je danas čelnik Mosta Božo Petrov.

- Gospodin Todorić konačno će imati mogućnost otvoriti svoju crnu bilježnicu pa vidjeti koje su to političke elite njemu pomogle, koje su to političke elite zažmirile, znat će se tko je tko u Hrvatskoj. Šteta samo što on to sam ne želi napraviti – kazao je Petrov.

Sve što se događalo na sastancima u Vladi, na kojima je i on sudjelovao kao bivši HDZ-ov partner, Petrov je, kaže, već rekao.

Ivica Todorić nakon presude u Londonu Ivica Todorić nakon presude u Londonu
1/17

- Ovo što se sad pokušava na različite načine prikazati nas istima, zna se tko je razgovarao s Knighthead fondom, tko se sastajao, sve se to zna, to nije Most, to su oni koji su odlučili s HNS-om nastaviti nakon svibnja 2017. je im je odgovaralo onako kako to nije htio Most. Most je htio transparentno i pošteno, a to njima nije odgovaralo – objasnio je Petrov. Priznaje da Most jeste predložio Branimira Bricelja kao stručnu osobu koja bi mogla pomoći u pisanju lex Agrokora.

- On je nažalost bio predložen od Mosta kao stručna osoba, ali Most s njim nije imao kontakte. Po svim e-mailovima koji su iscurili može se vidjeti s kim je Bricelj komunicirao i radio i što je Martina Dalić radila. Mi unutar Vlade nikada nismo čuli za ime Knighthead fonda, a onda se u međuvremenu moglo vidjeti da se s tim fondom sastajao Ante Ramljak, da su očito pogodovali – tvrdi Petrov.

Upitan hoće li ići na predstavljanje knjige Martine Dalić, odgovorio je kako misli da u toj knjizi ne piše ono što se pokazalo iz e-mailova.

- Ja ću čekati drugo izdanje - zaključio je Petrov.

Pogledajte i video - konačno otkrivena unutrašnjost Kulmerovih dvora:

Komentara 21

MA
mariooo9
17:48 25.10.2018.

nisam ni procitao clanak do kraja.. ali zasto bi to citatelje VL zanimalo?? pisete gluposti.. izvjestavajte narod sto se desava na granicama sa BIH, gdje se trenutno odvija premjestaj bivsih vojnika ISIL-A u EU!!!

SE
senijor121
20:51 25.10.2018.

Osim kriminalca na optuženičku klupu bi trebala i supruga, sinovi i ostali mafijašikoji su pljačkali i još danas uživaju i troše opljačkan novac, koji su na računu ostavili 6 kuna milijarde duga.

KO
koki
16:39 25.10.2018.

Ima ih dosta koji bi radje da ga nisu vratili u Hrvatsku. Ako propjeva , nekima ce biti, aooj on laze. mi nevini a ako smo nesto i pogrijesili onda samo zbog toga da narodu bude bolje. A narod suu i oni i njihova obitelj i rodbina i stranacki prijatelji. Sve je to narod za koji su se borili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije