Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA

Dok je Putin naivno vjerovao u snagu ruskog oružja, Europa se fatalno zavaravala da je svijet rata prošlost

05.11.2022.
u 14:11

Unija je preko Francuske i nuklearna sila, ali to se u njezinim dokumentima ne spominje

Komentara 46

ST
Startrack
14:34 05.11.2022.

Ovo je istina. Rusi se naoruzavaju cjelo vrijeme s namjerom da vrate granice interesa na 91. stosu uostalom i sami rekli u Februaru. Medjutim sama ideja vracanja tih granica interesa je mahnita jer ocito to hoce da urade silom kostosto su i Varsavski pakt drzali silom na okupu. Slika i kopija Srba sto ih pravoslavlje uci da bjeze od produktivnog rada, flange i srafcingera, ko djavo od kriza.

ST
stefj
14:40 05.11.2022.

Je, nedavno smo slušali predsjednika da osvajanje teritorija druge države ratom više nije in u 21. stoljeću i da se to neće dogoditi.. Ovo sve možemo zahvaliti vezanju EU uz Rusiju, te izostanku reakcije na rat u Gruziji, a zatim na okupaciju Krima... Putin je vidio svoju priliku, te je kroz financiranje politike i zelenih, te kroz držanje niske cijene energenata još više vezao EU uz sebe, a sebi osigurao ogromne zalihe za rat... S time da šteta koju su zeleni napravili daleko premašuje i najveće Putinove snove. Rušilačka snaga ekstremnog aktivizma pokazala je svu svoju snagu baš na primjeru Njemačke i još nekoliko okolnih zemalja... EU u svemu tome, ne samo da je zanemarivala vojsku, te je vojsku dovela do razine birokracije i rasula (sjetite se Nijemaca kada su farbali drške metle i stavljali ih na oklopnjake ili Slovenaca kako su im se na prvoj vježbi specijalaca raspadale cipele), već je investicije skoro potpuno svela na nadogradnju birokracije (u najgorem smislu), na transfere u civilno društvo i socijalu, dok je istovremeno tjerala razvoj i proizvodnju van granica... Sada zato imamo totalan rusvaj u EU - političare koji ne žele priznati greške, zelene koji su još agresivniji jer više nemaju podloge, civilno društvo koje dodatno potiče probleme da ne izgubi financiranje, birokraciju koja želi riješiti probleme s još birokracije, gospodarstvo koje pokušava preživjeti, a treba nabaviti energente od zemalja od kojih smo si sami napravili neprijatelje (npr. Bliski istok)...

SZ
SZ123
15:42 05.11.2022.

Više delati, manje brbljati i spustiti se na zemlju. Ljudi se nisu promijenili, zato postoje mehanizmi zaštite unutar društva - policija, sudovi... A između država je to vojska, jer teško da će tko napasti državu za koju misli da je al pari u snazi.... A što se EU tiče, sve dok ne nastanu Sjedinjene Europske Države i jedinstvena vojska sve do tada je na vrlo klimavim nogama...a kad će se nacionalni face odreć nacionalnih posjeda u ime zajedničke EU, mislim nikad.... Ne zaboravite da je SAD nastao na građanskom ratu, jet ni jedan ego se ne odriče svoje prčije bez da ga netko ne pokori.... To je ljudska priroda, ona ružna koju smo zaboravili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?