Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RECIPROČNE KOLIČINE

Dogovori u svjetlu primirja: Izrael i Palestina razmijenit će cjepiva

ISRAEL-COVID-19-TEENAGER-VACCINATION
Foto: GIL COHEN MAGEN/XinHua/PIXSELL
1/3
18.06.2021.
u 12:37

Nijedna strana nije rekla kada će se cjepiva iz Izraela dostaviti Palestinskoj upravi

Izrael će prema dogovoru o podjeli cjepiva protiv covida-19 dati najmanje milijun doza Palestinskoj samoupravi (PA) kako bi se ubrzalo cijepljenje na Zapadnoj obali i u Pojasu Gaze, kazali su u petak izraelski dužnosnici.

Prema dogovoru, koji je objavio ured premijera Naftalija Bennetta, PA je pristao Izraelu dati recipročan broj doza iz jedne od svojih pošiljki koja bi trebala stići krajem godine.

"Izrael će Palestinskoj upravi dostaviti jedan do 1,4 milijuna doza Pfizerovog cjepiva", piše u zajedničkom priopćenju Bennettovog ureda i ministarstva zdravstva i obrane.

Pfizer-BioNTech dozama cjepiva namijenjenih za transfer "ubrzo će isteći rok trajanja" te je, "u svijetlu činjenice da zalihe cjepiva trenutno zadovoljavaju potrebe Izraela, njihovo slanje odobreno".

Izvor u palestinskom ministarstvu zdravstva je potvrdio dogovor i kazao da Palestinci očekuju pošiljku Pfizerovog cjepiva u kolovozu ili rujnu.

U izraeskom priopćenju stoji da će Izrael primiti recipročnu količinu cjepiva od Palestinske uprave u rujnu ili listopadu.

Nijedna strana nije rekla kada će se cjepiva iz Izraela dostaviti Palestinskoj upravi.

Izrael je bio izložen kritikama da je trebao više učiniti za dostupnost cjepiva Palestincima. Oko 55 posto izraelskih državljana je u potpunosti cijepljeno, a oko 30 posto Palestinaca je primilo barem jednu dozu.

VIDEO Migranti na graničnom prijelazu Pazarkule između Turske i Grčke

Ključne riječi

Komentara 1

SO
Sotona
00:55 19.06.2021.

Dogovori u svjetlu primirja: Izrael i Palestina razmijenit će cjepiva. ostaje za vidjeti kolimo će Palestinaca biti otporno na Izaelsko cijepivo ? Njemci niti jedan NATo član niti jerdanm Amerikanaca se nije cijepio sa Ruskim ciepivom. Dugo su nas Kinezii možda i triovali sa njihovim maskma u svkoj 10.000 je bila korona ?. nitko ali nitko živ nije te maske kontroliralo .. a miljrde su lifrali za EU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije