Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28. veljače u Opatiji

Dodjela nagrada Suncokret ruralnog turizma

Zagreb: Dodjela nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske 2018.
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
24.02.2023.
u 17:45

Organizatori ističu kako veliki interes za ovo tradicionalno natjecanje, koje se održava već desetu godinu, potvrđuje i oko 160 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske, članova Europske kulturne rute Iter Vitis, a po prvi put se, pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, prijavama pridružuju i iz Bosne i Hercegovine.

Dodjela nacionalne nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske održat će se u utorak u opatijskom hotelu Royal. Riječ je o projektu u sklopu kojeg se jednom godišnje vrednuju turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti, kao i oni koji se bave zaštićenim i marketinškim oznakama. Ocjenjuju se najbolji programi, projekti ili aktivnosti kako bi se očuvala hrvatska izvornost te omogućio nastanak ruralnog turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva.

Organizator dodjele je Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” na čelu s Dijanom Katicom, pred kojom je isto tako vrlo važna, 25. obljetnica djelovanja Udruge, koja je davnih dana prepoznala još uvijek uspavani potencijal ruralnog turizma i počela se baviti njegovom promocijom. Od brojnih projekata koji su iza njih, rado ističu rad na Labellingu i brendiranju ruralnog turizma nekih hrvatskih županija te izradu programa osnaživanja i edukacije ruralnih žena za što su dobili i nagradu “Community Award”.

Organizatori ističu kako veliki interes za ovo tradicionalno natjecanje, koje se održava već desetu godinu, potvrđuje i oko 160 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske, članova Europske kulturne rute Iter Vitis, a po prvi put se, pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, prijavama pridružuju i iz Bosne i Hercegovine, s čak 18 kandidata u različitim kategorijama.

- Naši kandidati zaljubljenici su u svoj kraj, ljubitelji tradicije i baštine, svojevrsni vizionari i spremni na sve izazove, jer vjeruju u ono što žive i rade. Upravo zahvaljujući njima hrvatsko selo i dalje živi, a prekrasan ruralni prostor više nije tek neiskorišteni potencijal. Nagrada Suncokret samo je maleni znak zahvalnosti za sve ono što rade, no i prilika da se za njih čuje i da ostvare što veći broj posjeta jer to doista zaslužuju - istaknula je Dijana Katica. Dobitnici nagrade Suncokret - Sunflower Award bit će poznati 28. veljače, a pred komisijom Udruge još je mnogo obilazaka i odabir onih najboljih.

VIDEO: Antiratni prosvjed u Zagrebu: "Pregovarati ne znači predati se, naoružaviti ne znači pobijediti"

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije