Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Doček na Biokovu: Zaposlenik OIV-a krajem lipnja krenuo na put dug 2109 kilometara

Marin je tako prošao više od 1900 kilometara i trenutno se nalazi na završnoj podsekciji C3 koja donosi dodatne izazove i na kojoj se nalaze planine Svilaja, Mosor, Omiška Dinara, Biokovo i poluotok Pelješac, a vodi do Srđa odakle put ide svome kraju kroz konavoški kraj.
22. rujna 2020. u 19:25 1 komentara 401 prikaza
Croatian Long Distance Trail
Foto: Marin Zovko
Pogledajte galeriju 1/12

Djelatnici OIV objekta Biokovo, zajedno s članom Uprave i direktorom OIV-a Matom Boticom i suradnicima danas su na najvišem radnom mjestu u Hrvatskoj dočekali kolegu Marina Zovka koji je na 2109 kilometara dugoj "šetnji" Hrvatskom, a sve s ciljem promocije outdoor aktivnosti u našoj zemlji, ali i isticanja prirodne ljepote hrvatskih planina, nacionalnih parkova, parkova prirode, društvenih i kulturnih znamenitosti.

Računalo Novi način učenja 5 stvari koje trebate znati prije kupovine laptopa za novu školsku godinu

Naime, Marin je krajem lipnja krenuo putevima CLDT-a (Croatian Long Distance Trail), nacionalne, krajobrazne, dugoprugaške staze za hodanje. Sastoji se od tri sekcije - sekcije A, sekcije B i sekcije C te u neprekinutom nizu povezuje najistočniju (Ilok), najsjeverniju (Sveti Martin na Muri), najzapadniju (Savudrija) i najjužniju (Prevlaka) točku Republike Hrvatske.

Marin je tako prošao više od 1900 kilometara i trenutno se nalazi na završnoj podsekciji C3 koja donosi dodatne izazove i na kojoj se nalaze planine Svilaja, Mosor, Omiška Dinara, Biokovo i poluotok Pelješac, a vodi do Srđa odakle put ide svome kraju kroz konavoški kraj.

„Slobodno vrijeme provodim u prirodi, volim putovati te sam tako posjetio Vijetnam, Kamodžu i Keniju, a 2015. godine sam u 30 dana prehodao Camino de Santiago i gotovo cijeli sjever Španjolske. CLDT je bio neostvarena želja. Problem je ležio u tome što je za taj pothvat potrebno dosta vremena i pomno planiranje. No, Uprava mi je pružila potporu i, iako sam zbog pandemije koronavirusa krenuo kasnije od planiranog, trenutno sam pri kraju svoje šetnje“, rekao je Marin.

Park prirode Papuk SUDJELUJTE U AKCIJI Prijavite se za akciju „Tjedan odmora vrijedan“ i promovirajte svoje promotivne ponude

„Najveća vrijednost kompanije koju vodim su njeni ljudi sa svim svojim posebnostima. Marin ovime dokazuje da uz svoje stručne sposobnosti ima i jedne uistinu posebne i zanimljive sklonosti koje smo na vrlo konkretan način poduprli i ovim našim današnjim dolaskom na jednu od međustanica njegovog pothvata. Uvjeren sam da će u cijelosti svoj cilj i ostvariti, a OIV će mu kao i do sada davati vjetar u leđa“, naglasio je član Uprave i direktor Mate Botica.

GER, 1.FBL, VFB Stuttgart vs SV Werder Bremen
VELIKI PREOKRET
Borni Sosi propali planovi! Definitivno neće igrati za Njemačku
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
  • Avatar rubinet
    rubinet:

    " kroz konavoški kraj "...Otkud vam to "konavoški"? Posvojni pridjev je "konavoski"..S a ne Š....