Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varaždinski plac

Dobro je došlo ovih 1200 kuna, krumpir i zelje slabo idu

sinko
MARKO JURINEC / PIXSELL
29.07.2010.
u 15:10

Poljoprivrednici koji na području Varaždina imaju boravište ili obrađuju polje, dobili su 100 kuna mjesečne pomoći za zakup klupe na Gradskoj tržnici

– Dobro budu mi došli ovi penezi! Slabo ide prodaja na placu. Imam krumpir, zelje, papriku - rekao je jučer Karlo Božić iz Nedeljanca primivši subvenciju za zakup klupe na Gradskoj tržnici.

Ove je godine uvjet za dobivanje subvencije od grada Varaždina, Razvojne agencije sjever DAN te Gradske tržnice ispunilo 47 poljoprivrednika.

Uvjet je bio da imaju boravište ili posjeduju poljoprivredno zemljište na području grada te da imaju rezerviranu klupu na tržnici dulje od šest mjeseci u jednoj godini. Po mjesecu su dobili 100 kuna subvencije, što je 20 posto zakupnine.

Oni koji klupu imaju zakupljenu cijelu godinu, jučer su dobili 1200 kuna pomoći.

- Ovo je lijepa pomoć poljoprivrednicima i nadamo se da će se više ljudi iz Varaždina početi baviti poljoprivredom - komentirala je Nada Šinko, koja sa suprugom ima dvije klupe na tržnici.

Ključne riječi

Komentara 1

KR
krka
08:52 30.07.2010.

Pitam Čehoka i pozivam da javno odgovori tko kontrolira zdravstvenu ispravnost tog voća i povrća. Kada kupujem u trgovačkim lancima to je barem fitopatološki provjerena namirnica. Predlažem mu da građanima Varaždina koji mu pune blagajnu komunalnim doprinosima i prirezom odobri subvencije za plačanje istih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije