Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAĐA AUTOMOBILA

Dobio tri godine jer je 2008. ukrao 24 vozila vrijedna 1,4 milijuna kuna

automobili
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
14.11.2018.
u 16:15

Nekoliko članova skupine trebalo je paziti na nailazak policije ili prolaznika, a ukradeno vozilo odvozilo se u unaprijed pripremljenu garažu ili skriveno parkirno mjesto

Ronald Kveštak (46), sa smiješkom na licu izašao je iz sudnice zagrebačkog Županijskog suda, nakon što je čuo da je u akciji Procesor nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora.

Razlog njegovog zadovoljstva vjerojatno leži u činjenici što je riječ o djelima iz 2008., pa mu je dio optužbi otišao u zastaru, dok je dio izrečene kazne već odležao u pritvoru. Stoga nije ni čudo što je kazao da je zadovoljna presudom iako je osuđen na zatvorsku kaznu.

Prema optužnici, Kveštak je bio dio skupine kradljivaca automobila, uhićenih u akciji Procesor. Teretilo ih se da su u nekoliko mjeseci 2008. na području Zagreba i Sesveta ukrali 24 vozila vrijedna 1,4 milijun kuna. Osim zatvorske kazne Kveštak mora nadoknaditi štetu vlasnicima vozila, leasing kućama i osiguravajućim društvima za otuđena vozila, a tu se radi o nekoliko stotina tisuća kuna. Grupa je “operirala” tako što su prvo pogodnim alatom provalili u vozilo. Potom bi se slomila kontakt brava ispod upravljača, te pomoću specijalne elektroničke naprave, tzv. “kutije” premošćivala zaštita od krađe u vozilima i pokretalo vozilo.

Nekoliko članova skupine trebalo je paziti na nailazak policije ili prolaznika, a ukradeno vozilo odvozilo se u unaprijed pripremljenu garažu ili skriveno parkirno mjesto. Ovisno o dogovorenoj cijeni vozilo se rastavljalo ili u komadu prevozilo u dijelove koji su se prodavali preko jednog auto otpada. Novac od prodaje članove skupine su međusobno dijelili.

Komentara 6

Avatar Celzijus
Celzijus
17:46 14.11.2018.

Hrvatsko prečasno sudstvo! Presuda "već" nakon 10 godina. Brzi su, brzi. Sanaderima, horvatinčićima i ostalim todorićima presuda bude izrečena negdje oko 2176. godine.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
21:24 14.11.2018.

Zašto niste omogućili vlasnicima ukradenih vozila da popričaju sa njim ? ili sucem ?

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
23:07 14.11.2018.

Najveći lopov bivše Yuge dolazi naravno iz susjedne Slovenije ako se dobro sjećate, Sandi Grubelič je bio teški prevarant, kriminalac najgore vrste kojem su ljudi u ondašnjoj Jugoslaviji davali uplate za nove aute koje pogađate - nikad nisu vidjeli ( ?) Čovjek je već onda kad se nije moglo samo tako, pokazivao smisao za biznis 😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije