Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovački slučaj

Dobio otkaz u agenciji Karla, a odobren mu projekt vrijedan 1,8 milijuna kn

Mili Sokolović
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
19.04.2018.
u 18:43

Do sada je nekim djelatnicima Karle ponuđeno drugo radno mjesto, no jedino je meni dan otkaz, rekao je Mile Sokolić.

To što je stručan i iskusan čovjek u županijskoj Razvojnoj agenciji Karla dobio otkaz, jer nije po političkom ili nekom drugom ukusu Damira Jelića, čin je kojim se aktualni karlovački župan pokazao kao običan provincijski, maliciozni, mali osvetoljubivi moćnik. Kao gradonačelnik nije provjeravao diplome ljudima koje je zapošljavao u gradskim tvrtkama, već članske iskaznice. Zato dugoročno zabrinjava da D. Jelić pokazuje da je jednako sposoban voditi županiju kao što je vodio Karlovac – reakcija je Damira Mateljana, predsjednik SDP-a Karlovačke županije na promjene u Razvojnoj agenciji, točnije na otkaz Mili Sokoliću, djelatniku Razvojne agencije.

Taj magistar struke u Razvojnoj je agenciji zaposlen već niz godina i pripremao je projekte za prijavu na razne natječaje. Njemu je Viktor Šegrt, direktor Razvojne agencije Karla u vlasništvu Karlovačke županije, u srijedu rekao da će dobiti otkaz kao tehnološki višak jer se njegovo radno mjesto po novoj sistematizaciji ukida.

No, apsurd je u tome da je istoga dana Mili Sokoliću od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje odobren projekt težak čak 1,8 milijuna kuna kojeg je pripremio i za provedbu kojega je educirao i djelatnike Karle.

- Do sada je nekim djelatnicima Karle ponuđeno drugo radno mjesto, no jedino je meni dan otkaz. Ne znam pravi razlog, ali uvjeren sam da je otkaz rezultat toga što mjesecima upozoravam na lošu orgnizaciju rada u Razvojnoj agenciji jer na ovaj način ne služimo i ne pomažemo društvu na način na koji bismo trebali. Tu je i loš odnos prema djelatnicima županije što potječe od župana Damir Jelića. Uvjeren sam da je V. Šegrt kada je u pitanju moj otkaz, samo odradio zahtjev župana – smatra Mile Sokolić.

Dodaje, zapravo, kako je ukidanje njegovog radnog mjesta nelogično, obzirom da radi u odjelu koji će se širiti, jer Razvojne agencije ubuduće dobivaju sve veću ulogu u pripremi i provođenju raznih projekata za gardove, općine, tvrtke.

- Usput, ovo mi je treći otkaz zbog 'delikta' mišljenja. Jedan sam dobio 1990. iz tvrtke 'Sigurnost' jer sam negdje izjavio da se zalažem za demokratske promjene i višestranačje. Drugi mi je 'smjestio' pokojni gradonačelnik Branko Vukelić ili njegovi savjetnici (1997?) i to iz privatne tvrtke člana HDZ-a (koji mi se ispričao i rekao da nema ništa protiv mene ali da to traže od njega) jer sam radio u restoranu gdje se okupljao Klub vijećnika HDZ-a, a ja sam valjda mogao čuti neke velike tajne. Ovaj treći dobivam jer sam upozoravao na probleme u organizaciji tvrtke i glasno rekao da ne mogu politički dužnosnici (poglavito ne župan)ponižavati ljude, među kojima je bilo i dugogodišnjih članova HDZ-a, bez obzira koliko neki njihovi politički kadrovi bili 'perspektivni'. Oko ovog trećeg je bilo najviše brutalnosti i niskih udaraca, ali o tome neki drugi put. Vjerojatno sam pogriješio na samom početku, zar ne? - ironično je na svom profilu na internetu svoju situaciju komentirao Mile Sokolić. Kada službeno dobije otkaz, najavio je mogućnost podizanja tužbe protiv tvrtke.

Komentara 7

CA
campa
11:10 20.04.2018.

Mile nemaš šanse znaš i sam da su radna mjesta u Karle-i namjenjena županovim rodjacima i partijskim sudruzima.Učlani se Mile to je rješenje.

RI
rightside
20:22 19.04.2018.

koliko shvacam partijasi brane sad druga Milu)))))) no nema to veze,,druze mile, dobio si otkaz i kraj price, cemu sad to prepricavat po drzavi,, da ti s time postupkom mozes sta plenkovvicu,onda druga stvar, ovako krivit druge za svoj otkaz nije ni prvi ni zadnji slucaj, radno mjesto se ukida i prica kraju,,, e sad kad bi netko drugi poceo opet radit na tom mjestu to bi trebalo tuzit,,no znas da se to nece dogodit..)))

KA
karlos2000
22:53 19.04.2018.

srbendera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije